Vukovar: Tri kolone se ipak spojile u jednu

vukovar
...hrvatskog Vukovara spojile su se nešto prije 11 sati na putu prema Memorijalnog groblju, a zamjenik zapovjednika 4. bojne 3. gardijske brigade Pero Perić ocijenio je kako je u Vukovaru jedna kolona.

"Naša postrojba predvodi kolonu, samo su naši dečki malo krivo razumjeli pa su krenuli malo prije prozivanja. Danas je jedna kolona", rekao je Perić za HTV.

Nakon intoniranja himne i minute šutnje desetak pripadnika IV. bojne vukovarske 3. gardijske brigade ZNG- a je pod zastavom izašlo iz kruga vukovarske bolnice, a novinarama su ranije rekli da krug bolnice napuštaju ranije, u svojem protokolu, i kreću prema vukovarskom Memorijalnom groblju jer državna vlast ne poštuje branitelje. Ta je skupina došla do zgrade u kojoj je svojedobno bio konzulat Srbije gdje ih je čekala kolona Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i veterani 5. gardijske.

U toj drugoj koloni i vrh je HDZ-a, među njima predsjednik stranke Tomislav Karamarko i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.

Prema službenom protokolu obilježavanja Dana sjećanja, zastava IV. bojne trebala je biti na čelu Kolone sjećanja u kojoj je i državni vrh, a koja je nakon komemorativnog programa u krugu bolnice krenula prema vukovarskom groblju .

I Ivica Arbanas, predsjednik zadarske HVIDR-e, rekao je da je riječ o jednoj, a ne o dvije kolone. Dodao je kako su momci bili u krugu bolnice, izašli su van, a protokol se malo odužio.

"Nema politike, jedna je kolona, idemo svi ulicom", rekao je Arbanas.

seebiz.eu