Vučića će čuvati snajperisti, a u pričuvi i njegova krvna grupa

Vučića će čuvati snajperisti, a u pričuvi i njegova krvna grupa

U osiguranje srbijanskog predsjednika koji u Zagreb dolazi u ponedjeljak uključeno je nekoliko stotina ljudi iz svih sastavnica sigurnosnog sustava, od policije u odori i civilu, Uprave za posebne poslove sigurnosti, SOA-e, VSOA-e, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

U protuterorističkim odjelima radi se danonoćno zbog najavljenih demonstracija na Trgu svetog Marka u Zagrebu povodom Vučićeva dolaska, provjeravaju se sve sumnjive osobe i skupine. Hodogram protokola pak koordiniraju se u suradnji s nadležnim srbijanskim institucijama te se zasad drži u tajnosti.

Ilustrira to i podatak da ni iz Ureda predsjednice ni iz nadležnih gradskih službi nema odgovora na upit hoće li se na trasi kojom će proći Vučić na stupove javne rasvjete vješati zastave Republike Srbije, što je uobičajeno kod dolaska stranih državnika u Zagreb.

Procjenjuje se da bi protivnici Vučićeva dolaska, među kojima su i pripadnici nekih ekstremnih navijačkih skupina to mogli iskoristiti kao priliku za paljenje srpskih zastava.

U pripremi će biti i snajperski timovi ATJ Lučko, pripadnici interventnih postrojbi, deseci detektiva i tajnih agenata u civilu. MUP na raspolaganju ima blindirano vozilo, u pripremi će biti i poseban tim Hitne pomoći te će se morati raspolagati dostatnom količinom krvi krvne grupe kakvu ima i Aleksandar Vučić, što je standardna rutina u svim državničkim posjetima.