Vrgorac: ‘Eronetov’ signal prazni džepove žitelja nekoliko sela

bluetooth, sex, grudi, mobitel, silikoni, telefon, prenosivost brojeva, mobiteli, zračenje, popis, lista, mobitel, zračenje, prenosivost brojeva, mobilna telefonija, telefon, bh telekom, sms, HT MOSTAR, bh telekom, prenosivost brojeva, bh telekom, telekom srpske, Eronet, signal, mobitel, Vrgorac, Facebook, mobiteli, twiter, sms, laž, laganje, sms, poruke, laž, sms, sms poruke, mobitel, veza, prekid, sms, oprez, žena, ljubav, mudraci, sms, poruke, saznanja, telefon, mobitel, prljavština, sms, SMS poruka, krivi broj, sms, sms poruke, muškarci, broj telefona, sms, SMS poruka, sms poruke
Situacija je posebno teška u Stiljima i Kašču, gdje praktički pedesetak kućanstava nema signala na svojim mobitelima.

Inženjeri HT-a stigli, ali odašiljač nije postavljen

- Jednostavno, ovo se više ne može trpjeti! Dok Eronet nije postavio svoje repetitore, imali smo neki signal, bio je loš, jedna-dvije crte, a sad ga nema nikako. Neki od susjeda imali su pretplate, ali kad su vidjeli koliki im računi stižu zbog roaminga, odlučili su odmah raskinuti ugovore.

U međuvremenu počeli su stizati ljudima veliki računi za telefone, u prosjeku od 600 do 1000 kuna, a sve zbog čestih poziva prema mobitelima. Može se reći da se tri četvrtine telefonskih poziva odnosi na one prema mobitelima.

Prije nekoliko godina poslali smo dopis Mjesnog odbora na adresu HT-a i upozorili na ovaj problem. Treba istaknuti kako su oni brzo reagirali i poslali inženjere da pronađu najbolju lokaciju, međutim odašiljač nikada nije postavljen, tako se naša agonija nastavila - požalio se Mario Barać. Kad je dio mještana vidio da je vrag odnio šalu.

- Ma, ne isplati se imati mobitel s hrvatskim brojem jer vam bon ode nakon nekoliko poziva, a poruka dođe 2,42 kune. To je strašno. Da biste uhvatili Vip ili Cronet, treba prijeći tri kilometra, zato je moj otac uzeo pozivni broj 063, odnosno Eronetovu karticu, a jedan susjed pretplatu djeci na Eronetov bežični internet.

Susjedima iz Mijaca upornost se isplatila

- Možda zvuči žalosno, ali činjenica je da je u ovom kraju jači signal Mobisa, mobilnog operatera iz Republike Srpske, nego onaj Vipa ili Croneta. Kako bismo konačno riješili ovaj apsurd, ništa nam ne preostaje nego moliti nadležne u spomenutim telekomunikacijskim tvrtkama da postave jedan odašiljač negdje između Stilja i Kašča kako bi i mještani krajnjega dijela Stilja, odnosno Maršići, Beusi i Kolaci, napokon dobili signal - istaknuo je Mladen Filipović.

Okupljeni mještani uputili su apel navedenim telefonskim operatorima da im iziđu u susret i postave repetitor, kao i Gradu Vrgorcu te nadležnim državnim agencijama da im pomognu pri rješavanja ovog složenog problema.

Da rješenje postoji i za ovu situaciju, pokazali su mještani Mijaca.

- Inzistirali smo, bili uporni, a to je poslije urodilo plodom jer je postavljen mali odašiljač na Poštu. No, i sad je u nekim dijelovima mjesta jači Eronetov signal, pa bi bilo dobro da se postavi malo jači i moderniji odašiljač kako bismo mogli koristiti i bežični internet - veli Stanko Opačak.

Izvor: slobodna dalmacija