Vlasnik pokušao zaklati labradoricu Betu

labrador
labrador
... prizor ih čeka. Štene je odmah uhvaćeno i u dogovoru s udrugom Noina arka zbrinuto na Veterinarskom fakultetu, no kujica je uspjela pobjeći. Pronađena je tek nakon nekoliko sati, a zbog velikog gubitka krvi bila je na rubu života, piše Večernji list.

- Bilo je grozno, krv je špricala na sve strane - kaže Helena Fink iz udruge Noine arke. Brzom intervencijom veterinara, koji su bili zgroženi težinom ozljeda, kujici je spašen život i trenutno je na skrbi na Veterinarskom fakultetu. Iako je njezino stanje stabilno, za bilo kakve prognoze još je prerano. Pretpostavlja se da je i kujicu i štene netko htio zaklati nožem.

U pokušaju pronalaska vlasnika pasa, otkriveno je da je kujica Beta, kako joj je ime, čipirana, ima tri i pol godine, a originalna vlasnica joj je iz Nove Gradiške.

- U telefonskom razgovoru s vlasnicom doznali smo da je kujicu Betu prije godinu dana preko oglasnika poklonila nekom muškarcu iz Zagreba. Kako joj je dao lažne podatke, naknadno ga više nije mogla pronaći i nije znala što je sa psom - kaže Jadranka Dragović iz Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba (Suza). I dok se gospođa Dragović već spremala pisati prijavu za zlostavljanje protiv nepoznatog počinitelja, javila se T.R. (podaci u redakciji) te potvrdila da zna tko je vlasnik kujice. U razgovoru s gospođom, koja je ujedno i prva vlasnikova susjeda, doznajemo da Betu zlostavlja otkad je došla k njemu. Ostavljao ju je samu danima, a onda bi je tukao jer je napravila nered u dvorištu. Često ju je vezao na lanac, a nije imala ni vode ni hrane.

- Ne znam zašto ju je uopće uzeo kad je ne može ni hraniti. Ja sam se cijelo vrijeme brinula o kujici, a za najvećih hladnoća bila je kod mene. Kad se oštenila,a napravila sam joj ležaj u šupi i brinula se i za štence - priča nam gospođa. Kaže, nije bila kod kuće kad se sve dogodilo, no sigurna je da je njezin susjed krivac. Prijetio je da će je kujicu usmrtiti nakon što je optužena da je zaklala kokoš.