Vlasnici 'HS Produkt' kupili Karlovačku banku

Karlovačka banka, dokapitalizacija, HS Produkt, Marko Vuković, Ivan Žabčić, HS Produkt, jurišna puška VHS 2, zastava kragujevac
...dokapitalizirati tu banku iznosom od 72,7 milijuna kuna te tako steći većinsko vlasništvo od 75 posto plus jednu dionicu Karlovačke banke.
Skupština je najprije donijela odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala smanjenjem nominalne vrijednosti dionica s 50 na 10 kuna, pa je tako temeljni kapital smanjen sa 116,9 milijuna kuna na 24,2 milijuna kuna. Iznos od 92,7 milijuna kuna, za koji je smanjen temeljni kapital, prenijet je u rezerve Karlovačke banke.

Nakon toga je donesena odluka o dokapitalizaciji u iznosu od oko 72,7 milijuna kuna, izdavanjem 7.237.420 redovnih dionica, a taj će iznos uplatiti Žabčić i Vuković. Tako bi temeljni kapital Karlovačke banke bio povećan na 96,99 milijuna kuna.

Skupština je danas izabrala i nove članove Nadzornog odbora Karlovačke banke i u to su tijelo izabrani Bernarda Ivšić, Nedjeljko Strikić, Željko Pavlin, Igor Čičak i Danijel Žamboki, na mandat od četiri godine, počevši s danom uplate iznosa dokapitalizacije.

Nakon skupštine, Vuković je kazao za Hinu da su on i Žapčić u Karlovačkoj banci ravnopravni partneri, odnosno vlasnici jednakih dijelova od iznosa 75 posto plus jedne dionice.

Po njegovim riječima, čim novi Nadzorni odbor preuzme svoje dužnosti, slijedi provedba planiranih promjena.

Plan je da se u iduća dva tjedna povuku svi važni potezi i ekipiranje, sa strožim kontrolama. Sve planirane poteze da bi poslovanje bilo drugačije nego do sada, odnosno bolje i sigurnije, učinit ćemo u roku od tjedan dana, najdulje dva, kazao je Vuković.

Na upit o dokapitalizaciji te je li svatko od njih dvojice danas uplatio po 36,4 milijuna kuna, Žabčić je rekao da će se o tim detaljima Karlovačka banka očitovati još danas te da mu se žuri 'jer mora ići uplatiti novac'.

Žabčićeva i Vukovićeva tvrka HS Produkt najveći je hrvatski izvoznik oružja u SAD s godišnjim prihodom od čak pola milijarde kuna i dobiti od 170 milijuna kuna. Zapošljavaju 1.600 Karlovčana.

poslovni.hr