Vlado Turudić osuđen na 13 godina zbog ubojstva svekra aktualne ministrice: Na sud došao u majici HOS-a

Vlado Turudić
Vlado Turudić (54) osuđen je na 13 godina zatvora zbog ubojstva 85-godišnjeg Đorđija Burića, svekra ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Marije Pejčinović-Burić 11. studenog 2016. godine u njegovu stanu u Nazorovoj ulici.

Presudu mu je u 11 sati izreklo vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojem je predsjedao sudac Tomislav Juriša, a Turudić je presudu primio mirno i saslušao njezino obrazloženje.

Sud nije prihvatio tvrdnje optužbe da je Turudić ubio Burića iz bezobzirne osvete, već ga je osudio za tzv. obično ubojstvo za koje je predviđena kazna od 5 do 20 godina zatvora, a kao olakotne okolnosti uzete su mu u obzir teška obiteljska situacija i neosuđivanost.

Kao otegotna okolnost sud je uzeo u obzir da je ubijena osoba visoke životne dobi i u svom domu, gdje bi se čovjek trebao osjećati siguran.

"Nema niti jednog konkretnog dokaza da je Vlado Turudić počinio ovo kazneno djelo, ali postoji niz indicija koje čine tzv. zatvoreni krug indicija i zbog čega je ovo Vijeće donijelo osuđujuću presudu" rekao je sudac Juriša.

Inače, Vlado Turudić na presudu je došao u crnoj majici sa hrvatskim grbom na prsima i našivenim znakom HOS-a na desnom rukavu.