Višnja Starešina: Kroz bošnjačke logore prošlo je 14.446 Hrvata od toga ih je 60 ubijeno obrednim klanjima

Starešina je u programu HRT iznijela niz teorija koje su se na ovom mediju mogle vidjeti samo u ratno vrijeme, kada je najgora vrsta propagande vladala ovim prostorima.

Da je Pala HercegBosna šta bi ostalo od Zadra, Splita Dubrovnika? Ako je dijaspora naoružavala Hrvatsku, kako je onda Hrvatska naoružala Hrvate Bosne i Hercegovine kada je službeni podatak da 70% hrvatske dijaspore čine Hrvati iz BIH?

Najocrnjenije područje u BIH Hercegovina, područje je na kojem nema niti jedne masovne grobnice iz prošlog rata. Broj žrtava koje su nastale u logorima Dretelj Heliodrom  i Gabela, minoran je u odnosu  na broj žrtava u muslimanskim i srpskim logorima, a ipak šestorki HercegBosne sudi se 6 godina uz astronomske kazne. Kroz bošnjačke logore prošlo je 14.446 Hrvata od toga ih je 60 ubijeno obrednim klanjima.

Kad Haag završi svoju misiju, rezultat svega će biti da je za sve bošnjačke zločine u BIH osuđen tek Rasim Delić. I to posthumno. Za života je dobio samo ukor. Kućni pritvor.  Starešina je iznijela još nevjerovatnih teorija, ali da Vam ih ne bi prepričavali, preporučujemo Vam da pogledate kompletan intervju. 

izvor: DEPO PORTAL/a.k.