Vidović Krišto: Ubijate žrtve još jedanput, a hvalite se kako zbog ploča krvnici imaju noćne more

Krišto traži donošenje zakona o Vukovaru, Udbini i Škabrnji kao mjestima posebnog pijeteta. S kritikom gleda na postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru. Njen status prenosimo u cijelosti.

Noćna mora.
Govore o svemu, o meritumu neće. Izjave, prepirke, rasprave o mišljenjima, stavovima, ocjenama, komentari. A činjenice? Nepoželjne su. Jer su najgori neprijatelj kaosu i manipulaciji.
Začuo se glas iz Banskih dvora:
„Onome tko ne voli Hrvatsku i tko nikada nije se pomirio da je Vukovar u Hrvatskoj, vidjeti tablu i natpis gdje na ćirilici piše Republika Hrvatska je u stvari noćna mora." (Zoran Milanović, 5. rujna 2013.)
Zvonko Bušiću, brate moj.
Jesi li vidio kako Marijan Živković u svojoj 74. godini života razbija ploču u Vukovaru?
Nije on razbio ploču. On je razbio srpskog agresora koji mu je 91. ubio dvojicu sinova, on je razbio glavu udbaškoj zmiji koja je dovela do rata i njega zauvijek zavila u crno, on je razbio samovolju hrvatske politike koja gazi svoj narod već gotovo dva desetljeća.
Popis stanovništva grada Vukovara je netočan. Nije Vlast ponovno prebrojala stanovnike, očito ih je previše, predugo bi trajalo i previše bi koštalo. Nije ih samo nekih 750 tisuća kao u zahtjevu za referendum, nego ih je nevjerojatnih 30-ak tisuća. Tko bi to prebrojio?
Popis stanovništva falsificiran je.
Postavljanje tablica protuustavno je.
Ali činjenice koje ovdje želim istaknuti sasvim su druge:
Zakoni se donose i mijenjaju prema potrebi, političkoj volji, itd. to je dobro ako je u svrhu dobra.
Treba donijeti zakon da su Vukovar, Udbina i Škabrnja mjesta posebnog pijeteta.
Treba samo donijeti zakon!
Ovih dvadesetak godina su im puna usta poštivanja pravne države. Donijeti loš zakon, njime ugnjetavati narod i pozivati se na tu floskulu vrijeđa mi inteligenciju, svima nama. Već gotovo dva desetljeća. Boli me briga tko je i kada i kako i zašto donosio loše zakone i odluke.
Treba donijeti dobar zakon.
Umjesto toga - već gotovo dva desetljeća ubijate žrtve još jedanput i sad se hvalite kako zbog ovih ploča krvnici imaju noćne more? O, sram vas bilo.
Treba samo donijeti zakon da su Vukovar, Škabrjna i Udbina mjesta posebnog pijeteta. A krvnike treba procesuirati.
Ne možete? Onda se lustrirajte. Lustrirajte se već jednom.

Dnevno.hr