VIDEO  Identificiran huligan koji ozlijedio policajca

BBB, Neredi, BBB, navijački neredi

Policijska uprava zagrebačka pokazala je snimku istočne tribine na Maksimiru u trajanju od četiri minute koja prikazuje Bad Blue Boyse kako najprije pale bengalku, a zatim nasrću na zaštitare pjevajući "Ubij drotove". Nakon toga zaštitari ocjenjuju kako moraju zatražiti pomoć policije, ispričao je Mihael Varga iz PUZ-a za vrijeme pregledavanja snimke.

Navijač koji je udario zaštitara zamijenio je mjesto s drugim navijačem slične fizionomije, a zatim se premjestio na drugi kraj tribine i "izgledao nezainteresirano" kako ga ne bi prepoznao udareni zaštitar. Policija ga ipak pronalazi i odvodi bez primjene sile. Drugi navijač udara zatim drugog zaštitara i zatim skida majicu žute boje, skriva se na drugom dijelu tribine glumeći nezainteresiranost.



Marko Mikulić iz sektora kriminalističke policije PUZ-a je kazao da je nakon pregleda snimke pronađeno nekoliko navijača i obavljeno nekoliko pretresa stanova.

"Danas je obrađeno šest osoba od kojih su se četiri javile dragovoljno", kazao je Mikulić, dodajući da se trenutno u Remetincu nalaze tri osobe, dok su ostale obuhvaćene istragom puštene kući. Zaplijenjeno je signalno, bojevo i plinsko oružje.

Varga je odbio odgovoriti na pitanje je li utvrđen krivac i razlog zbog čega su policajci ostavili propucanog navijača Mirka Galića da ranjen krvari dva sata, zbog čega je zamalo umro četiri dana nakon ranjavanja. Kazao je da je na tu temu već sve rečeno.

Policajci kažu da neće uletavati u stadion "na prvu zapaljenu baklju", ali je ona zabranjena i nastojat će ju s najmanjom mogućom štetom ukloniti.

Varga je kazao da je interna istraga istražila okolnosti događaja odnos policije prema navijačima na Maksimiru i da je "iz dokumentacije koja je prikupljena vidljivo da je policija postupala opravdano i zakonito".



"Morali smo zaštiti živote onih koji su radili na stadionu, zaštitara, policije i poštenih građana koji su gledali utakmicu", kazao je Varga, naglasivši da policija djeluje sukladno procjenama na terenu.

Buterin je naglasio da je policija morala doći po problematične navijače na tribinu zato što su uništavali imovinu.

Buterin je kazao kako je bio u četvrtak u posjeti ranjenom policajcu Kristijanu Trokteru i da se osjeća puno bolje nego prvoga dana ozljede zbog čega bi mogao biti već sutra pušten iz bolnice.

"Rekao je 'Hvala bogu imam još jedno zdravo oko'. Obavljao je svoj posao i nažalost nastradao", kazao je Buterin.

Iako su PUZ-ovici samo kazali kako imaju veliki "sumnjivih osoba koje bi mogle biti napadači topovskim udarom i on se sužuje", Večernji list u četvrtak poslijepodne je objavio kako je huligan identificiran. Riječ je, pišu o mlađem čovjeku koji se nalazio na sjevernoj tribini.


danas.hr