VIDEO  Duel na RTL televiziji bez niskih udaraca

U televizijskom sučeljavanju u RTL Duelu, predsjednički kandidati Ivo Josipović i Milan Bandić zadržali su razinu komunikacije na kojoj su više razgovarali o svojim programima, a manje napadali protivnika udarcima ispod pojasa. Josipović se pokazao boljim  poznavateljem činjenica iz aktualnog političkog života, dok je Bandić svoje manjkavosti skrivao iza svojih uspjeha u "stvarnom životu".
Ni jedan od njih nije znao tko jer zapovjednik kopnene vojske. Josipović nije znao koje je najviše odličje, a Bandić nije znao tko je naš veleposlanik u SAD-u.

Oba kandidata su govorili o Sanaderovom povratku. Za Bandića je to "preslagivanje u HDZ-u", dok Josipović ističe kako je važno da procesi u HDZ-u budu demokratski i transparentni. Komentirajući Josipovićevu izjavu kako neće biti fikus nego kaktus, Bandić je kazao kako on neće biti ni jedno od toga nego odgovoran predsjednik. S druge pak strane, Bandićevu poruku kako će "orati kao konj", Josipović je prokomentirao poručivši kako je "Troja propala zbog konja". Obojicu kažu kako nikada nisu bili u situaciji da prime mito.

Na pitanje kome bi dao Nobelovu nagradu za mir, Bandić je rekao "da bi je dao onome tko je na putu da izmisli lijek protiv neke opake
bolesti", dok je Josipović poručio da Obami ne bi dao nagradu jer je nije još zaslužio, ali "siguran je da će je opravdati u budućnosti". Bandić bi kao predsjednik generala Gotovinu, ako ga Haag oslobodi krivnje, odlikovao ordenom "Heroj Domovinskog rata", kojeg će sam uvesti, a Josipović će ga dočekati sa svim počastima unatoč bijegu. Josipović nije znao koliko je žena u vojsci, a Bandić koji najviši čin ima žena u Hrvatskoj vojsci.