VIDEO  Cijelo sučeljavanje predsjedničkih kandidata Bandića i Josipović na HRT televiziji

Prelako je Josipović popuštao pred Bandićem u situacijama kad ga je "imao u šaci", a posebno se to odnosi na problematiku međunarodne politike s kojom, kako se danas pokazalo, zagrebački gradonačelnik ne stoji najbolje.

Oba su se kandidata trudila ostati smirena tijekom cijelog sučeljavanja, a Bandićev gard popustio je jedino u trenutku kad je počela rasprava o stranačkim statusima. "Hrvatska treba predsjednika koji neće braniti interese samo jedne stranke", kazao je Bandić ponovo aludiravši da je "Josipović na Milanovićevom daljinskom upravljaču". Kandidat SDP-a odvratio mu je kako i njegovi najbliži suradnici najavljuju osnivanje stranke, te dodao kako se Bandić ponosi SDP-ovom stranačkom iskaznicom sa brojem dva "iako na njoj ne stoji baš taj broj".

"Dok sam ja stvarao SDP tebe nije bilo ni blizu stranke", rekao mu je vidno ljutiti Bandić, a bio je to ujedno i jedini trenutak kad je protukandidata prestao oslovljavati kao "gospodina Josipovića" i prešao na "ti". "Imate pogrešne informacije, ja sam pisao prvi statut SDP-a, a kad se to događalo vas nisam vidio u središnjici", odgovorio je Josipović, a Bandić je populistički replicirao kako je "problem upravo što je Josipović stalno bio u središnjici, a nikad na terenu", te ga je nazvao "proizvodom laboratorija" nakon čega je SDP-ov kandidat odustao od daljnje rasprave.

Pogledajte cijelo sučeljavanje Predsjedničkih kandidata Bandića i Josipovića: