Vice Vukojević: 'SDP je zločinačka organizacija, odrekli su se sotone, ali ne i njegovih djela i imovine'

...dobrog prijatelja bivšeg predsjednika Stjepana Mesića od kojeg uživa veliku potporu. Podizanje optužnice protiv Boljkovca Mesić je prokomentirao i za medije: "Vjerujem u hrvatsko pravosuđe iako ne vjerujem u neke suce. Uvjeren sam da je Josip Boljkovac nevin", rekao je predsjednik.

No, na stranu Mesić i njegovi drugovi, sada je već i službeno da će nas bahatost i tvrdoglavost oko Lex Perkovića skupo stajati. Prijetnje Europske komisije i službeno su se ostvarile, a ostvarit će se smrzavanjem novca iz proračuna Europske unije koji je bio predviđen za pripremanje ulaska Hrvatske u Schengensku zonu. I dok premijer Milanović ustrajno tvrdi da to nikoga ne zanima Europa oštri zube na nama.

Da je ovaj postupak od strane Europske komisije opravdan dobro zna i Vice Vukojević, bivši predsjednik Ustavnog suda i čelnik Vijeća za utvrđivanje žrtava državnog terora SFRJ u inozemstvu koji je dobro upoznat sa životom i radom ovih dvaju zločinaca Udbe. On kaže da u ovoj priči nije problem samo u Perkoviću nego u cijelom sustavu. Nijemci su smatra Vukojević više nego dobro upoznati sa Stasijevim zločinima pa radi toga žele da i mi kao dio Europske unije riješimo zločine počinjene od Udbe, a ta organizacija je objašnjava naš sugovornik počinila mnogo zločina na tuđem teritoriju.

Vukojević smatra da su moguća samo dva objašnjenja Milanovićeva ponašanja. Ili je u pitanju posve iracionalno ponašanje ili je u pozadini ucjena po njega samoga ili stranku kojoj je na čelu, s obzirom da je nasljednica SKH čije je vodstvo izdavalo naredbe i odobrenja za likvidacije hrvatskih političkih emigranata. "Perković je radio po nalogu partije, ubijao je ljude i po Njemačkoj" uvjeren je Perković te kaže da je SDP zločinačka organizacija. To je tako kad su se polovično odredili prema prošlosti, u stilu narodne izreke - "Odrekli se Sotone, ali ne i njegovih djela i imovine".

Također, nastavlja da je još 1993. upozoravan na teror koji je činjen nad Hrvatima. Prijavu je dodaje slao Mati Graniću, Miroslavu Tuđmanu, Hrvoju Šariniću, Ivanu Jarnjaku i mnogim drugima, ali na to nitko nije reagirao jer i sve vlasti do sada štitile su Perkovića. "Miroslav Tuđman je cijelo vrijeme igrao prljavu igru s Josipom Perkovićem. Godine 1995. uzeo ga je kao savjetnika u HIS, a još prije je njegova sina Sašu zaposlio u VII. upravu Ministarstva vanjskih poslova" priča Vukojević te dodaje da je i Šušak iz njemu nejasnih razloga štitio Perkovića jer su ga se mnogi plašili, a neki su ga i otvoreno štitili.

Niti na "slučaj Boljkovac" naš sugovornik ne gleda blagonaklono."Aktualna vlast Boljkovca je uzela da bi pokazali EU kako žele procesuirati totalitarne zločine" smatra Vukojević te kroz smijeh govori da je to narodski rečeno samo pr.ac jer od toga nema ništa, vjeruje Vukojević. Osvrnuo se i na izjave da je Boljkovac prestar da bi mu se sudilo pa kaže da ako se moglo voditi montirano suđenje protiv Andrije Artukovića ne vidi zbog čega se ne bi sudilo i Boljkovcu.Vukojević je dodao da zločinaca ima još te objasnio da bi se i Manoliću trebalo suditi ako ima dokaza za to.

Dnevno.hr