Vesna Balenović: Vjerujte Boži Petrovu

Vesna Balenović: Vjerujte Boži Petrovu

...pokazati drugačije lice politike" u cijelosti mu vjerujem. Petrovu danas izmišljaju ljubavnice, preispituju mentalno zdravlje, seksualnu orijentaciju, proglašavaju ga nezakonitim sinom nadbiskupa, stavljaju u sukob interesa s Kaptolom jer mu je rođak svećenik prije par godina pomogao pri kupnji derutne obiteljske kuće, proglašavaju ga kukavičjim jajetom ljevice, pa onda desnice...ali nipošto poštenim mladim čovjekom, koji kroz čestito bavljenje politikom želi promjene i dobro Hrvatskoj. Ti isti slatkorječivi političari koji ga žele sotonizirati po riječima Bože Petrova, u isto vrijeme nude krišom zastupnicima Mosta usluge, nagovaraju ih da promijene dres i svoja uvjerenja. Čini se da moral, kad se politički interesi uključe, nekima baš više ništa ne znači i ništa ne vrijedi.

Kada se pored političara kojima je politika matematika i unosan biznis, pojavi netko kome je politika služenje narodu i javnom interesu, onda se u redovima stare političke garde pali alarm na uzbunu najviše razine. Tad se ne biraju niti sredstvo, niti način da se tu novu osobu, koja u politiku želi unijeti poštenje, znanje, stručnost i pravdu, difamira i uništi odmah u startu.

Božo građanima želi prikazati novo lice politike, a ja sam građanima kao zviždač željela prikazati pravo lice kriminala. Zbog svojih iskrenih namjera stekli smo čini se iste protivnike. Metode napada i arsenal naoružanja koji je pokrenut protiv nas prilagođen je svakome prema važnosti i opasnosti koja im prijeti.
Čitajući o pritiscima kojima je ovih dana izložen Božo Petrov nisam mogla, a ne sjetiti se raznih neljudskih metoda i napada kojima sam zajedno s obitelji već petnaest godina izložena, samo zato što sam javno ukazala na višemilijunski kriminal i otimačinu financijskih i materijalnih dobara u INI, što je potvrdio i DORH. Taj progon odvijao se u režiji, uz blagoslov i potporu nekih još uvijek aktualnih i sada već bivših moćnika hrvatske političke scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi me spriječili da razotkrijem njihovu spregu s kriminalom nisu birali načine i sredstva. Izložili su me lažnim liječničkim dijagnozama, nepotrebnim i opasnim po život pretragama poput par uzastopnih fiberbronhoskopija pluća, transtorokalnoj iglenoj punkciji, nepotrebnoj operaciji abdomena, 30 nepotrebnih zračenja, 30 nepotrebnih kemoterapija, obijesnom sudskom progonu kroz 100 sudskih ročišta, korumpiranim sucima, dosuđenim zatvorskim i novčanim kaznama, stigmatizaciji i izolaciji, zabrani uposlenja, beskućništvu, progonu i ataku na obitelj. Taj pritisak bez popuštanja traje i dalje.

Možda će se sve ove tvrdnje nekim čitateljima činiti nevjerojatnim, ali će ih prepoznati pripadnici svakojakih domaćih, paralelnih agentura i podzemlja koji su se svojski trudili u medijima izravno i usmjereno klevetati, podmetati neistine i naškoditi mojem ugledu i vjerodostojnosti i ugledu i vjerodostojnosti Bože Petrova.
Sve te klevete i napadi ne govore ali baš ništa niti o meni, niti o Boži Petrovu, već govore o naručiteljima takvih zlonamjernih glasina i o njihovom strahu da u srazu sa svime što oni nisu, ne izgube moć i pozicije koje su do sada bile neupitne i koje su im omogućavale zgrtanje nemjerljivog materijalnog i financijskog bogatstva.

Naša se stara politička garda čini se plaši onog dječaka koji je iz nagužvane gomile uskliknuo „Car je gol". Plaše se da će uskoro oni na političkoj sceni ostati bez odjeće, moći, utjecaja i povlastica, koje u suštini predstavljaju sve ono što je devastiralo Hrvatsku, čega bi se Hrvatska morala riješiti i osloboditi, kako bi kroz reforme i nove kriterije vrijednosti konačno krenula u dobrom smjeru.

Predsjednica udruge „Zviždač"
Vesna Balenović