FOTO  Veličanstvena proslava Oluje u Podstrani

Podstrana, mate mišo kovač, Miroslav Škoro

Veličanstveno je jučer bilo u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u  Podstrani gdje su pred oko pedeset tisuća posjetitelja nastupili legende Hrvatske estrade Miroslav Škoro i Mate Mišo Kovač. Prvo je nastupila predgrupa Pik Panter i polagano zagrijavala publiku za nastup legende Miroslava Škore.

Kada je Miroslav izašao na binu publika je pala u trans, užgale su se i bakje i cjela Potstrana je gorjela ali ovaj puta nisu bili potrebni naši hrabri vatrogasci. Nakon što je otpjevao svoje hitove na binu stupa jedan i jedini Mate Mišo Kovač koji u podmakloj životnoj dobi diže atmosveru do usijanja. Ori se iz svih grla Dalmatinac sam, a zatim  Mišo pjeva i sve svoje  hitove.

Nakon sat i pol žestoke svirke Mišo silazi sa bine, a na nju stupa voditeljski dvojac Edita Lučić Jelić i Joško Bonači i najavljuju načelnika Podstrane Mladena Bartulovića i župana Splitsko Dalmatinske županije Blaženka Bobana koji prigodnim govorima pozdravljaju okupjene i kao pravi džentlmeni poklanjaju deset tisuća kuna vatrogascima Podstrane i navijačkoj skupini Torcida. Torcida velikodušno svojih deset tisuća kuna poklanja, a kome drugom nego našim hrabrim i neustrašivim vatrogascima koji im zahvaljuju od srca.

Na proslavi Oluje u Podstrani bila je i udovica naše legende i legende Vukovara Blage Zadre sa svojim prijateljicama koje su kao i ona udovice iz Domovinskog rata.  Posebnu brigu o njima je vodio dragovoljac i branitelj Zdravko Galić .Negdje oko jedan sat iza pola noći zabava i proslava su se priveli kraju bez ijednog izgreda.

Što reći na kraju, bilo je veselo i dostojanstveno i vidimo se iduće godine u još većemu broju. Sretnan svima Dan pobjede , Dan domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja.

Tekst i foto by:Ivica Lozina.