Vekić: Mesić je sa mnom pjevao ustaške pjesme!

...ogorčen na, kako je rekao, zabavljanje naroda iskopavanjem kosti komunističkih žrtava iako je jasno da neće biti optuženih.

Narod je, dodao je, željan reda i rada, a a ponajprije discipline onih koji vode narod. Mora, smatra, doći kraj progonu hrvatskih branitelja, smješkanju i glupom filozofiranju, pružanju ruku raznih tadića i josipovića koji misle da je time oprana krv s hrvatske zemlje.

- Hrvatska straža poziva sve udruge da se udruže i izađu na ulice sve dok nesposobni i obogaćeni vlastodršci ne napuste svoje kabinete i ne nađu se na ulici. Na ulice neće izaći samo branitelji nego i nezaposleni, oni koji rade, a ne primaju plaću, osiromašeni seljaci, umirovljenici koji žive u bijedi, studenti bez perspektive, obitelji s više djece, svi obespravljeni - pozvao je Vekić.

Kad će biti prosvjed branitelja nije želio reći jer ih "vlast može spriječiti"

- Vlast plaši, kupuje, zatvara ljude. I sam sam pozvan u DORH, a sramotno je da nitko ne reagira na činjenicu da je ratni ministar pozvan na obavijesni razgovor. Jasno treba biti: mi zločine nismo činili! Ako je bilo pojedinačnih zločina u ratu, to nisu ratni zločini i ovome mora doći kraj - naglasio je Vekić razočaran i činjenicom da nitko nije odgovarao zbog pritvaranja Tihomira Purde kojega godinama nisu obavijestili da se nalazi na tjeralici.

- Ministar branitelja kaže da razumije zabrinutost branitelja zbog Purdina uhićenja. Ma nismo mi zabrinuti zbog Purdina uhićenja, zabrinuti smo zbog gluposti vlasti! Njemu je drago zato što su branitelji pokazali solidarnost. E pa meni nije drago što taj mutavi ministar ne zna složiti pet rečenica. To je sramota! Ljudi koji su unesrećili Purdu moraju se maknuti - zaključio je Vekić.

Izvor:vecernji.ba