Užasno: Beba preživjela 40 ugriza štakora, a roditelji neće biti kažnjeni

...u Obrtničkoj ulici u Zagrebu, izgrizao štakor, a o čemu je prva izvijestila Slobodna Dalmacija, prošli su bez kaznene i prekršajne prijave!

Iz zagrebačke policije poručuju da nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, kao ni oni za pokretanje prekršajnog postupka, no policija je svejedno predmet proslijedila Državnom odvjetništvu za mladež na daljnju prosudbu.

I dok se novorođenče, koje je junački preživjelo 40 ugriza glodavca, uspješno oporavlja u KBC-u Rebro te se još uvijek privikava na surovost svijeta, odlagalište otpada na kojem su se udomaćile romske obitelj na perifernom dijelu grada naveliko se raščišćava, deratizira...

- Zahvalni smo svima koji su intervenirali i koji će još intervenirati. Dosta je smeća već odvezeno, ali tu ima još puno posla. Čim se pojedini dio krene razgrtati, iz njega navale štakori i miševi. Jure nam po dvorištu, pa se čini da ih je više nego prije. Doktori su mi rekli da bi za tjedan dana unuk trebao napustiti bolničko liječenje i vratiti se u naš skromni dom, koji smo improvizirali od drvenih dasaka prije šest godina, kad smo se doselili ovdje.

- Osim lica, izgrizene su mu ruke i još neki dijelovi tijela. Sreća pa jede i oporavlja se, kažu, pravim čudom. Idemo mu stalno u posjet, ostanemo po dva-tri sata. A doktori su u ponedjeljak došli u posjet Romani jer mora primiti nekoliko cjepiva zbog ugriza - kazala nam je, još uvijek u šoku, baka izgrizenog dječačića Mirsada Zahirović, dodavši da im se iz Centra za socijalnu skrb nisu obratili.

- Živimo kako živimo. I policija je vidjela naše skromne uvjete. Ali imamo ljubavi za sve i držimo se zajedno - zaključila je djetetova baka.