USKOK stopirao radove na dionici Ravče-Vrgorac?

Premda je 1. ožujka bio označen kao dan do kojeg su trebali biti poznati svi detalji o budućnosti trenutačno najjužnijeg dijela važne prometnice, na gradilištu u okolici Vrgorca mogla su se vidjeti tek dva-tri kamiona, dok je ostatak vozila i strojeva većine tvrtki-izvođača “na čekanju”.

Kako doznajemo, izvođači radova nisu dobili nikakve nove informacije nakon sastanka između predstavnika HAC-a i građevinskih tvrtki na terenu održanog sredinom veljače, pa se može zaključiti da se neizvjesnost oko financiranja Dalmatine koja vlada u Banskim dvorima i HAC-u prenijela i na trasu autoceste.

Vrgoračkim krajem, inače, kruži priča da radovi nisu nastavljeni i zbog USKOK-ove istrage oko izbora znatno skuplje “sjeverne” trase autoceste, koja je, prema prvim planovima, trebala prolaziti južnije od Vrgorca, padinama planine Rilić prema Staševici i Pločama.

Koliko u tome ima istine teško je reći, ali ostaje činjenica da je, primjerice, lokacija budućeg čvora Ploče dva puta mijenjana, svaki put sve sjevernije prema granici s BiH i planiranom velikom spoju s autocestom na koridoru Vc, odnosno poduzetničkoj zoni kod Novih Sela, čiju izgradnju zagovaraju politički moćnici iz Dubrovačko-neretvanske županije.

I čelnici tvrtki-podizvođača, čiji su radnici donedavno bili angažirani na gradilištima u okolici Vrgorca, suočeni su s velikim dvojbama. Jedan od građevinara kazao nam je kako je bio prisiljen povući većinu radnika na druga gradilišta, dok će s odvoženjem strojeva, zbog skupoće i složenosti tog posla, pričekati još neko vrijeme, s nadom u pozitivan rasplet cestograditeljske priče.

Mirovanje građevinskih strojeva i manji “šušur” na trasi Dalmatine već su počeli koristiti i lopovi, jer djelatnici Policijske postaje Vrgorac svakog dana bilježe prijavljene krađe goriva iz bagera. Riječ je o problemima koji su se redovito javljali usporedno s radovima na autocesti kroz Liku i ostatak Dalmacije, pri čemu su zabilježene i krađe građevinske opreme i materijala.

seebiz