Učenik na satu zavlačio ruke u gaćice kolegici, profesor šutio?

roditelji, silovanje, silovanje, crna kronika, orgije, silovanje, pedofilija, silovanje, imam, napastvovanje, prodaja, seks, prostitucija, Osijek, zlostavljanje, Posušje, skandal, silovanje, Švedska, silovanje, prodana djevojčica, Švedska, pedofil, škola, kamere, prodaja žene, otmica, Srbija, napastvovanje, prijevoz, Sarajevo, silovanje, perverznjak, Čapljina, silovanje, strava i užas, Doboj, silovanje, Livno, pokušaj silovanja, jezero livno, učenik, profesorica, udarac, trudnoća, pjesma, tinejdžerica, bolest, djevojčica, most, rijeka, pokušaj samoubojstva, kazna, Ljubuški, Nasilje u obitelji, nasilje, pedofil, pedofilija, strah, silovanje, Željko Ražnatović-Arkan, svjedočanstvo, šokantno, šokantan prizor, prostitucija, djevojčica, silovanje, rat, Srebrenica, Brčko, silovanje, Prin Andrew, robinja, seks navike, silovanje, Zagreb, uhićenje, prostitucija, Bugojno, prostitutka, prevara, majka, muž, djevojka, nož, ubod, prostitucija, uhićenje, silovanje, Brčko, djevojčica, prostitucij

Školski odbor Medicinske škole u Puli u petak je donio odluku o smjeni ravnateljice škole Gordane Ćoso, a razlog za takvu odluku još nitko ne želi službeno potvrditi. Međutim, kako doznaje Glas Istre, Ćoso je smijenjena jer je najprije dala pa zatim povukla otkaz profesoru koji na nastavi nije reagirao na seksualno uznemiravanje među učenicima.

Prema tvrdnjama jedne učenice, na nastavi je došlo do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je jedan kolega na satu pipkao, zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak, izjavio je izvor iz škole za Glas Istre.

Školski kolektiv navodno već duže vrijeme ima problema s tim profesorom, koji često kasni na nastavu ili uopće ne dolazi, a ravnateljica ga cijelo vrijeme štiti i pokriva.

Nakon što je učenica prenijela roditeljima što se dogodilo, ravnateljica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije, ravnateljica se predomislila i htjela povući otkaz, s čime se nije složio Školski odbor, pa je zbog toga donio odluku o smjeni ravnateljice.

Bivša ravnateljica ne želi komentirati

Na mjesto Gordane Ćoso imenovana je predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić - Kliba.

Bivša ravnateljica je bez obzira na odluku o smjeni došla na svoje radno mjesto, čime ja dala do znanja da ne priznaje odluku Školskog odbora o smjeni. Reporteri Glasa Istre zamolili su telefonski bivšu ravnateljicu za komentar, no ona nije bila raspoložena za razgovor.

Rekla je da će se očitovati nakon što nadležne institucije donesu konačnu odluku. Novinari su od ravnateljice pokušali dobiti izjavu na licu mjesta, odnosno u školi, no Ćoso je navodno pobjegla od novinara i ponovila da će se očitovati naknadno.

U Ministarstvu obrazovanja potvrdili su da su u školi u tijeku dva inspekcijska nadzora. Istaknuli su kako je nadzor pokrenut 'povodom više podnesaka u kojima se govori o događaju 17. listopada 2018. godine, a koje je škola opisala kao seksualno zlostavljanje malodobnog učenika nad malodobnom učenicom'. O tom događaju 'napravljen je i potpisan zapisnik, a piše se i dodatak zapisniku na okolnosti koje su nastale nakon njegovog potpisivanja'.

Podnijeli kaznene prijave

Ministarstvo je potvrdilo i da je odlukom Školskog odbora 16. studenog razriješena ravnateljica i imenovana vršiteljica dužnosti, a škola je obavezna raspisati natječaj za imenovanje ravnatelja u roku od 30 dana.

- U tijeku je odlučivanje o radno-pravnom statusu razriješene ravnateljice i uručivanje odgovarajućih odluka - naveli su u Ministarstvu, te dodali da je prosvjetna inspekcija podnijela kaznene prijave protiv dvoje djelatnika škole zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 177. Kaznenog zakona, kojim se regulira zanemarivanje i zlouporaba djetetovih prava.

Glas Istre