U Zadru pretukli američke vojnike koji su došli na odmor

zadar

U subotu navečer u Zadru pretučena su dvojica američkih vojnika. Kako je objavio Zadarski.hr, radi se o tamnoputim gay mladićima koji su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su otvoreno pokazali da su homoseksualci. Prema njihovim informacijama, jedva su izvukli živu glavu nakon napada veće skupine muškaraca.

"Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive", ispričao je jedan od napadnutih.

Iz zadarske policije kažu kako je događaj okvalificiran kao prekršaj.

"U napadu na dvojicu američkih vojnika sudjelovalo je više nepoznatih osoba koje su im nanijele lakše tjelesne ozljede udarajući ih šakama i nogama u glavu. Prva policijska postaja intenzivno radi na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su uopće napadnuti. Za sada se traže napadači zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domeni prekršaja, no istraga će pokazati je li u fizičkom napadu na tamnopute gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno kaznenog djela", rekli su Zadarskom.

https://www.youtube.com/watch?v=Y44q7rlLyYo