U tijeku akcija slamanja balkanske narkomafije: Na Vrbanima uhićen zenički kralj droge!

... akcije slamanja kraka Balkanske rute kojom se iz Makedonije krijumčare velike količine marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema zapadnoj Europi, javlja Jutarnji.hr.

U stanu na Vrbanima uhićeni su Suljo Š. (37) i Adis S., državljani BiH. Suljo Š. jedna je od ključnih karika zeničke narkomafije.

Pošiljka trave

U konkretnom slučaju policija je nadzirala pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vrijeme bili pod nadzorom, policija je snimila svaki njihov korak još od Makedonije pa sve do Vrbana. No u finalizaciji akcije osumnji-čenici su se zabarikadirali pa je zatražena pomoć specijalaca.

Za njim je već dvije godine na snazi tjeralica Općinskog suda u Zenici zbog izbjegavanja trogodišnje zatvorske kazne. Riječ je o osobi koja je više puta uhićena i kazneno prijavljena zbog trgovine narkoticima.

Policijski specijalci upali su u rujnu 2010. u velebnu kuću Sulje Š. u zeničkom naselju Lukovo zbog sumnje da se bavi preprodajom heroina i drugih droga. Nakon spektakularne akcije razbijanja balkonskih vrata i upada u vilu, policajci su unutra pronašli pištolje, heroin, novac u raznim valutama i više mobilnih telefona.

Akcija teče dalje

Iako nije službeno potvrđeno, doznajemo da su na području Zagreba uhićena još dvojica članova narkomafije , a provode se pripreme i za uhićenja u drugim državama čije su krim policije sudjelovale u akciji.

Cvetko Simić nije stanovao na Vrbanima

Prema prvim informacijama, još za vrijeme same akcije opkoljavanja zgrade na Vrbanima, govorilo se da je riječ o stanu u kojem je posljednje dane života proveo Cvetko Simić, brutalno ubijeni pripadnik srpskog obavještajnog podzemlja.

No jučer je to demantirano. Naime, nije potvrđeno da se Simić koristio još nekim stanom osim onim na adresi Lanište 5d. Taj su stan koristili i srpski kriminalci Sretko Kalinić i Miloš Simović, a prije njih i Zagrepčanin Mario Sova.