U Sesvetama uhićen brat poznatog boksača Filipa Hrgovića

U Sesvetama uhićen brat poznatog boksača Filipa Hrgovića
Policija je izvijestila kako su na području Sesveta, u četvrtak 30. svibnja 2019. godine u večernjim satima policijski službenici u parkiranom osobnom automobilu marke VW zagrebačkih registarskih oznaka na mjestu vozača zatekli 26-godišnjaka, a na mjestu suvozača 23-godišnjak pri čemu su policijski službenici, na podu vozila ispred suvozačevog sjedala uočili plastični paket omotan crnom samoljepljivom trakom, karakterističnog izgleda za paket koji sadrži drogu, piše Vecernji.hr.

Prilikom postupanja policijskih službenika, Matija Hrgović se sa suvozačkog mjesta dao u bijeg, ali je sustignut te je prema njemu primijenjena fizička snaga i vezan je sredstvima za vezivanje. Odmah potom, obojica su uhićena zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

Sljedeći dan policija je u istom automobilu pronašla paket omotan prozirnom plastičnom vrećicom s 263 grama kokaina. Tog istog dana, pretražena je i obiteljska kuća kojom se njih dvojica koriste, pri čemu je pronađeno ukupno 53,2 grama konoplje tipa droga (marihuana) te 15 plastičnih omota s tragovima konoplje tipa droga (marihuana) oblijepljenih smeđom selotejp trakom.

Isto tako, pretražen je i dom u kojem prebiva stariji osumnjičenik, a koji se kao i prethodno pretražena kuća nalazi na području Sesveta. U prostoru doma, pronađena je metalna improvizirana preša s tragovima droge kokain.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od mlađeg osumnjičenika, zbog sumnje da je pribavljen preprodajom droge, oduzet je novčani iznos od više tisuća kuna.

Obojica osumnjičenika, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedena su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Matijin slavni brat Filip Hrgović je inače upravo protekle subote u Sesvetama imao svadbu.