U Puli uskoro suđenje majci koja je udavila trogodišnjaka iz Bihaća

kjara pašić
... socijalnu skrb u Puli, koji je bio zadužen za slučaj Denisa Pašića, dječaka iz Bihaća, koji je u svibnju prošle godine svirepo ubijen u Puli.

Podignuta optužnica

Mališana je zadavila i u more bacila njegova majka Kjara Pašić (Chiara, 32), državljanka Hrvatske, protiv koje je podignuta optužnica za ovaj monstruozni zločin. Uskoro joj počinje suđenje u Županijskom sudu u Puli.

Tamošnje Ministarstvo, potaknuto ubojstvom nedužnog dječaka, stavilo je pod lupu pulski Centar za socijalnu skrb. Otkriveni su brojni propusti u radu ove ustanove, odnosno da socijalni radnici nisu poduzeli zakonom omogućene mjere kako bi se dječak zaštitio. Smijenjena je ravnateljica Sandra Milošević i u tijeku je imenovanje nove.

Među najvećim greškama bila je ta što Centar nije provjerio navode Rite Rojnić, Kjarine majke, koja je navodila da joj je kćerka psihički bolesna.

Suprug u zatvoru

Utvrđeno je i da su mjere za zaštitu dječaka poduzimane nepravovremeno. Iako im je Kjara ispričala kako se nalazi u teškoj situaciju te da je nezaposlena dok joj je suprug u zatvoru, Centar nije provjerio u kakvim je uvjetima živio ubijeni dječak.

Otvoreno je i pitanje što je sa 14-godišnjom Marijanom L., koja se, zajedno s Kjarom, našla na optuženičkoj klupi, jer joj je pomagala u zločinu. Maloljetnica je, inače, bila štićenica Doma za odgoj djece i mladeži Pula.

Dogovorile kako će ga ubiti

Kjara Pašić i Marijana L. su 23. svibnja prošle godine, zajedno i prema dogovoru, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli ugušile dječaka, a zatim su tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne "Vallelunga" i tamo ga bacile u more.

Državno odvjetništvo obustavilo je istragu protiv Ademija Burima (29), hrvatskog državljanina, koji je, također, uhićen zbog krivičnog djela neprijavljivanje počinjenog krivičnog djela.