U okviru operacije ''Maska''

pljačka banke, pljačka, lopovi, Kredo banka, crna kronika, Branka Pavošević, Ivo Sanader, uskok, crna kronika, imigranti, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, droga, droga, heroin, uhićenje, Split, crna kronika, Metković, Ploče, krađe, crna kronika, studentica, Split, silovanje, policija, uhićenje policajca, fotografije, crna kronika, ubojstvo, Zagreb, tragedija, KB Dubrava, supružnici, pokušaj ubojstva, Divljanje supružnika, teško objašnjivi incident, dobitnika zlatne medalje za proizvodnju meda, vozačica, U prometnoj nesreći, lakše ozlijeđen, prometna nesreća, poginuo vozač, Opća bolnica u Karlovcu, na državnoj cesti D 1, Božo Petrov, Metković, gradonačelnik Metkovića, Policijski presretač, na autocesti A4, Mobilni tim prometne policije, silovanje, konobar, Hvar, crna kronika, knin, drama, Policijski dužnosnici, teška prometna nesreća, pogibija, napadač, navijači, Policijski dužnosnici, pomoć, bijelo roblje, Hrvatska zemlja, pokušaj ubojstva, Policijski
Uz sedam uhićenih u međunarodnoj akciji suzbijanja prometa narkoticima koja se od jutarnjih sati provodi u Dubrovniku, u susjednoj BiH u četvrtak je uhićeno još 17 osoba, od kojih četiri policajca.

Oni su naime uhićeni na području Banje Luke i Trebinja u okviru operacije ''Maska'', a prema izjavama ravnatelja policije Republike Srpske Gojka Vasića osumnjičeni su bili uključeni u organizirani kriminal u vezi s krijumčarenjem droge, ali i oružja.

"Uz to ide i krijumčarenje oružja, odnosno posjedovanje oružja", rekao je Vasić novinarima u Banjoj Luci, prenose bosanskohercegovački mediji.

Paralelno s ''Maskom'' u BiH, u Hrvatskoj se od ranih jutarnjih sati provodila akcija kodnog naziva ''Gladius 3'' kojom je razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom droge na jugu Hrvatske.

Međunarodnu akciju na hrvatskom području policija provodi u suradnji s Uskokom, a uz uhićenja šestorice muškaraca i jedne žene, policija je pretražila više kafića, stanova pa čak i jedan brod.

Na novinarski upit zašto su ''duge cijevi'' na ulicama Dubrovnika ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Zagrebu je novinarima odgovorio kako je to znak da policija dobro radi svoj posao.

''Sigurno je da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku, a ako treba mora izvaditi i duge cijevi", rekao je Ostojić.

Službenih izjava u Dubrovniku tijekom akcije nije bilo, a zamjenica glasnogovornice dubrovačke policije Andrijana Biskup istaknula je tek kako se ''akcija provodi za kaznena djela u nadležnosti Uskoka''.

Više informacija trebalo bi biti poznato u petak kada se očekuje konferencija za novinare, a prema izvorima bliskim istrazi osumnjičenici su na području Dubrovnika prodavali kokain, amfetamine i marihuanu.

Također, neslužbeno se doznaje kako je riječ o nastavku policijske akcije "Gladius" u kojoj je ranije uhićeno više od 50 osoba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, zbog krijumčarenja prvenstveno marihuane koje je u 'prvom valu' 2013. zaplijenjeno gotovo 400 kilograma.

Hina