U Hrvatskoj se čuvajte mina i lopova ugostitelja

upozorenje
Povećan je rizik od terorističkih napada širom Europe, a posebno u vrijeme blagdana. Računajte s time i budite spremni reagirati - preporuka je američkim turistima.

Zato preporučuju američkim turistima da se klone otvorenih i zatvorenih javnih prostora, te da budu oprezni u korištenju javnog prijevoza. Podsjećaju na krvave terorističke napade u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj i Turskoj tijekom 2016. godine.

Zanimljivo upozorenje za turiste iz SAD-a koji bi došli u Hrvatsku odnosi se na opasnost od mina i ugostitelja.

Minirana područja su dobro označena, podaci o tome mogu se naći i na internetu, a turisti bi se trebali držati cesta i ne upuštati se u šetnje divljinom u dijelu Hrvatske gdje se ratovalo. Inače, američka je procjena da bi proces razminiranja Hrvatske mogao biti dovršen 2018. godine.

Drugi posebno istaknuti rizik za američke goste je određena vrsta ugostiteljskih lokala zbog povećanog rizika od beskrupulozne pljačke.

Ne bi trebalo ulaziti u klubove za muškarce, takozvane gentlemens clubs, jer postoji velika opasnost od višestruko napuhanih računa koji su najčešće neusporedivi s uslugom i na kraju iznose nekoliko tisuća dolara - navodi se upozorenju. Vlasnici tih lokala, osim toga, skloni su prijetnjama prisiljavati na plaćanje astronomskog računa.