Tuga u Orebiću: Maloljetni motociklist usmrtio 15-godišnju kćer policajca! Druga djevojčica kritično

prometna nesreća, motociklist
Ilustracija

Tuga je Orebić zavila u crno. U srijedu pola sata prije ponoći neodgovorni 17-godišnji vozač motocikla sa svježom vozačkom dozovlom, ugasio je život 15-godišnje curice.

Tragedija koja je zavila u crno cijelo mjesto dogodila se, prema izjavama svjedoka, na zebri Ulice bana Josipa Jelačića kada je kći policajca s dvije prijateljice  pokušavala prijećiu cestu. U sekundi se stvorio vozač, na motociklu Ktm Duke 390, 
kako neslužbeno doznaje Jutarnji list.

 

U kobnom trenutku, društvo na motoru mladiću je pravila 18-godišnja prijateljica, koja je nakon stravičnog naleta s ozljedama opasnima po život helikopterom prebačena u splitsku bolnicu.

Malenoj srednjoškolki koja je odletjela gotovo 50 metara, nije bilo spasa.

"Pretužno je bilo gledati prizor očajnih roditelja poginule djevojčice uz prekriveno tijelo. Otac je plakao ko kišna godina, čak je u jednom trenutku, ne bi li pred suprugom ostao jak, otrčao u obližnji toalet. A majka ko majka, pozlilo joj je pa je intervenirala Hitna. 

Dali su joj injekciju te je neprekidno ponavljala: "Vratit će se ona sad. Ona samo kasni iz izlaska, boji se vraititi kući jer kasni". 

"Srce mi se kidalo i oka nisam sklopila nakon svega. Vjerujte mi, bilo je samo pitanje vremena kad će netko na ovoj cesti poginuti jer se tu svi voze kao divljaci", rekla je mještanka Orebića.

U mjestu je, govore, bio koncert koji se otegnuo, a na kojem je bila 15-godišnjakinja s prijateljicama, u kobno vrijeme vraćala se kući i na zebri prelazila cestu. No, tada je naišao motocikl. 

Taj je mladić nezaustavljiv. Voli brzinu, brdski biciklizam, a bome i motore, i često si zna tepati ‘ja sam brz i vatren’. Tu je noć bio s prijateljima kod pekare, koliko sam čuo. Ostavio je svoj novčanik i mobitel te odlučio provozati prijateljicu do rive. Pri povratku, njegovo vozačko neiskustvo došlo je na naplatu.

Poginula je nedužna djevojčica, a druga je teško ozlijeđena. Po mjestu se priča da mu otac nije htio kupiti motor, ali se majka sažalila i kupila mu ga. A što se poginule curice tiče, još sam pod dojmom. Tek se upisala u srednju školu na Korčuli, a dok je bila u osnovnoj, bila je nagrađivana na županijskog razini. Bila je kći za poželjeti, od pristojnosti i prekrasnog kućnog odgoja do volje za obrazovanjem - otkrio je Jutarnjem listu mještanin Orebića.

U međuvremenu PU dubrovačka provodi obradu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije, kao i da se otklone sumnje da je 17-godišnjak doista vozio motor, a ne možda prijateljica.

vijesti.hr