Tražimo zabranu održavanja gay parade u centru grada Splita

Povorka bi trebala krenuti s Đardina, proći Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom ulicom i Rivom do njezina središnjeg dijela ispred konzulata Velike Britanije, gdje bi se trebao održati dvosatni program. Organizator zamišljenog događanja je novoosnovana splitska udruga Rišpet zajedno u suradnji s udrugama Iskorak i Kontra koje već godinama sišu milijune proračunskog novca splitskih i hrvatskih radnika.

Nekome možda sve izgleda idealno i smatra da bi to trebala biti parada ponosa međutim Hrvatska stranka prava traži da se zabrani održavanje gay parade u centru grada Splita dok o tome ne odluče građani Splita jer smatramo da je ovo parada kojom se grad Split i njegovo građani ne bi trebali ponositi.

Krajnje je vrijeme da se građane Splita pita što žele u svom gradu i kakav grad žele. Ovo je jedno od vrlo bitnih pitanja te je potrebno da o njemu odluče Splićani.

Tražimo od gradonačelnika grada Splita Željka Keruma da zabrani održavanje gay parade dok se ne održi referendum po tom pitanju.

Također tražimo od ministra unutarnjih poslova, Ranka Ostojića, da se ne miješa u razvoj ove situacije kao što je to do sada činio.

HSP je vrlo jasnog stava i ne podržavamo održavanje ovakve parade u kojoj ćemo davati više od milijun kuna da bi Rivom paradirali raznorazni Tomići, Gali, Dežulović, Pusićke itd. Ovo je samo primjer teroriziranja većine od strane manjine kao što je slučaj sa Srbima koji imaju prava veća od Hrvata. Na to nikada nećemo pristati niti ćemo dozvoliti da nam unište sve one vrijednosti koje su nas do danas i sačuvale.

Zalažemo se za ideju da se u Ustavu Republike Hrvatske brak definira isključivo kao životna zajednica muškarca i žene jer smatramo da je brak temelj obitelji, a obitelj je temelj društva.

Smatramo da treba uvažavati svaku osobu i njezin izbor pa i po pitanju seksualnosti, ali da homoseksualnost nije nešto što je za javno reklamiranje jer to nije u skladu s tradicijom, kulturom i običajima hrvatskog društva, a posebno se ne uklapa u vjerska načela kršćanske religije kojoj pripada većina građana naše domovine.

Homoseksualne osobe imaju pravo da se izbore za svoja određena prava, ali ne mogu očekivati da će dobiti ona prava koja ugrožavaju obitelj i dovode u pitanje temeljne društvene vrijednosti i vrijednosti na kojima počiva i utemeljena je naša država. Javne povorke s predumišljajem da se izazove revolt većine građana grada Splita, koji ne razmišljaju kao manjina, nisu način na koji se bilo koja manjinska skupina treba boriti za svoja prava i oni koji toleriraju takvo nešto nikako ne čine dobro za bolju budućnost te manjinske skupine.

Političari koji se trude što više i glasnije podržati održavanje gay pride-a u Splitu svojim činom su se pokazali kao licemjeri i ujedno kao oni koji ne poznaju vlastite građane i temelje i običaje društva koje vode. Licemjerni su jer će se pridružiti u povorku, a nisi to činili i ne čine kada su na ulici radnici koji gube svoje radno mjesto ili pak koji štrajkaju jer im je netko uništio poduzeće ili mjesecima nisu primili plaću.

Žele napraviti dekonstrukciju hrvatskog društva, relativizirati brak te odgajati mlade s iskrivljenom slikom obitelji. Hrvatska stranka prava ne pristaje na to i poručujemo svima koji žele uništiti hrvatsko kršćansko biće da u tome neće uspjeti.

Bog i Hrvati!

Hrvatska stranka prava
Podružnica Split