Torcida krenula na požarišta, u pomoć Splitu i Dalmaciji dolaze BBB-i i Ultrasi

Torcida krenula na požarišta, u pomoć Splitu i Dalmaciji dolaze BBB-i i Ultrasi

Vatra koja je sinoć počela u selu Tugare iznad Omiša tijekom dana se proširila prema Splitu. Cijelo jutro i popodne svjedočili smo apokaliptičnim scenama iz Sitnog Gornjeg i Donjeg, Srinjina i Žrnovnice.

U popodnevnim satima vatra je došla do splitskih predgrađa. A onda je i njih zahvatila. Malobrojni i umorni vatrogasci cijelo popodne mole za pomoć. U popodnevnim satima pridružila im se vojska te kanaderi koji cijelo jutro nisu mogli uzletjeti radi bure.

No, to nije bilo dovoljno.

U večernjim satima vatra je uhvatila prva splitska predgrađa. Nebo iznad grada je prekriveno gustim crnim dimom. Planula je benzinska pumpa kod Solina, splitsko gradsko groblje Lovrinac, a na posljetku je vatra uhvatila i splitsko smetlište Karepovac tako da gradu sad osim vatre prijeti i ekološka katastrofa.

I dok Split proživljava pravu apokalipsu, portal Zagrebancija.com javlja da se večras na put prema Dalmaciji već krenuli zagrebački vatrogasci, a u istom smjeru spremaju se i BBB-i kako bi pomogli u gašenju požara! 

No, neće Boysi jedini krenuti u pomoć svojim sportskim rivalima iz Dalmacije. Cibalijini Ultrasi na svom su Facebook profilu objavili ovu poruku:

Pozivamo sve svoje članove i ljude dobre volje koji imaju želju i mogućnost pomoći Dalmaciji u obrani od požara da budu u stanju PRIPRAVNOSTI. Ako bude potrebno zbog pogoršanja stanja na terenu sljedećih dana, spremni smo se staviti na raspolaganje nadležnim institucijama. Svi zainteresirani će u tom slučaju biti obavješteni o daljnim koracima.

DALMACIJA JE BRANILA SLAVONIJU, SLAVONIJA DALMACIJU

I dok okolica Splita gori, Torcida se stavila na raspolaganje vatrogascima. Navijači Hajduka ponudili su svoju pomoć u gašenju požara. Oko 18 sati u dogovoru sa zapovjednikom na požarištu dogovoreno je da će se pričekati sa slanjem torcidaša u akciju, no kako je situacija na terenu postajala sve dramatičnija, a vatra je stigla nadomak samog Splita, Torcida je nešto prije 20 sati izdala novo priopćenje svojim članovima:
 
''Današnja situacija zahtjeva brzu reakciju i svu našu pomoć koju možemo pružiti vatrogascima na terenu. Pozivamo sve pripadnike Torcide na zborno mjesto ispred spomenika HOS-a na ST-3 (ispred prostorija 4. Gardijske Brigade) u 20:30 sati. Tamo ćemo sve upute dobiti od vatrogasnog zapovijednika. Obucite duge hlače, duge majice te ponesite marame za prekrivanje lica. Ovaj poziv nije molba nego zapovijed! Torcida Split'', stoji u priopćenju.

Na odgovor se nije trebalo puno čekati i neposredno nakon objave priopćenja Torcide, oni najvjerniji među njima počeli su se okupljati u velikom broju. Torcida je nabavila nekoliko autobusa i nekoliko kombija, a navijači iz minute u minutu pristižu u sve većem broju. Njih oko 400 čeka vatrogasna vozila da ih pokupe i odvedu na požarište.


Index.hr