Tko je u BiH dobio pomoć od Hrvatske?

Vlada je praktično samo potvrdila ono što joj je dostavilo povjerenstvo sastavljeno od nekoliko saborskih zastupnika i predstavnika ministarskih resora iz kojih se izdvaja novac.

Od 18 milijuna za programe i projekte iz područja kulture izdvaja se 10 milijuna kuna. Programi i projekti iz područja obrazovanja i znanosti podržani su sa 6,6 milijuna, a za zdravstvene projekte namijenjeno je 1,4 milijuna kuna. Vlada je zadužila Ministarstvo kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi da s korisnicima novčane potpore najkasnije za 15 dana od dana donošenja ove Odluke potpišu ugovore o financijskoj potpori za provedbu odobrenih programa i projekata.

Od potpore iz RH najviše novca izdvojeno je za projekte koje je kandidirala Katolička crkva i njezine ustanove bilo da se radi o obnovi crkava, samostana, župnih dvorova do školskih ustanova koje su u okrilju Crkve. Također, značajan dio novca i ove godine otišao je za kulturno-umjetnička društva, obnovu školskih objekata ili izgradnju potpuno novih škola. Najviše novca, po 200.000, dobili su mostarska katedrala i Srednja škola, koja je u izgradnji, u Čitluku.


Pogledajte spisak >>>