Tko je jamio, jamio je : Može li Rojs povesti HDZ u nove pobjede?

Vraćanje u prvi plan dijela bivših kadrova očekivano je u vremenu kada je teško pridobiti nove kapitalce, piše dalmacijanews.

Na taj povratak očito mogu računati kadrovi udaljeni iz stranačkog vrha u vremenu kad je strankom predsjedao dr.Ivo Sanader, ali ne i oni koji su se svojevremeno priklonili Iviću Pašaliću.

2005.godine imao sam priliku postaviti pitanje nekolicini zaposlenika Hrvatskog sabora o popularnosti saborskih zastupnika kod saborskih službenika od 1990. do 2005.godine.

Prvo mjesto i poziciju najpopularnijeg zastupnika uvjerljivo je zauzeo Ljubo Ćesić Rojs. Po mojoj slobodnoj procjeni službenici koje sam anketirao pripadali su čvrstoj desnici te me je iznenadilo što su na drugo mjesto smjestili Milanku Opačić.

Taj njihov izbor potvrdio je njihovu objektivnost. Posljednje mjesto dodijelili su Anti Kovačeviću.

Ljubo Ćesić Rojs očito nije samo populist koji svojim izričajem što ga nazivamo narodnim jezikom privlači mase gena kamenih.

Ipak njegova izjava "Tko je jamio, jamio je", po kojoj je ušao u povijest, vuče i negativnu popularnost koja HDZ-u u vremenu kada obračunava s kriminalom ne treba.

Može li broj glasova koje će Ljubo Ćesić Rojs nesumnjivo donijeti biti veći od gubitka glasova koje odnosi njegov povratak, doznat ćemo ubrzo.