FOTO/VIDEO  Thompson: Zabranjivali su grbove s prvim bijelim poljem, branili su štošta, takvi bi i slovo 'H' zabranili

Emisija, koja će u svom središtu imati najavu očekivanog spektakla na Poljudu, dakle, koncerta koji će se u Splitu održati 30. ovog mjeseca, traje oko šezdeset minuta i uglavnom je klasičnog talk show formata, pri čemu zapravo Bujanec sve svoje goste hvali, tako da vi doista ne možete politički svrstati novinara koga neki drže, neopravdano, 'rigidnim desničarom.' No, činjenica da je Bujanec vodio, moderirao, kako god hoćete, braniteljske prosvjede u Zagrebu, pa i one na kojima je sudjelovao Thompson tako što je suborcima podršku pružiopjesmom.
Thompson u Bujici, po prvi puta posve otvoreno, pred kamerama, komentira i aktualnu političku situaciju u zemlji, dan nakon drugog kruga lokalnih izbora. Dakako, da ne bilo zabune, emisija ne ide uživo tako voditelj ne može znati, Thompson također, same rezultate izbora, što nije važno budući kako se oba sugovornika tijekom emisije ne bave jeftinim strančarenjem nego općenitom političkom situacijom u Hrvatskoj, kao što je pitanje referenduma za koji je inicijativa 'U ime obitelj' prikupila preko 700 000 potpisa. Nema dvojbe, referendum je obvezujući, no, što će nakon toga biti jedno je posve drugo pitanje. Na tu temu Thompson je rekao:[B][I] 'Nama ovdje jedna ogromna manjina nameće nešto što nikada u Hrvatskoj nije živjelo. Inicijativa 'U ime obitelji' probudila je malo ljude i nešto se pokrenulo'... Treba li podsjetiti da je jedan od potpisnika peticije za referendum o braku upravo i Thompson, uz Igora Štimca, Blanku Vlašić, Franju Arapovića...?

Naravno, Thompson je govorio i o sudskim namještaljkama, o kojima smo pisali već nebrojeno puta.
- Ja sam uvjeren da je to namjerno napravljeno kako bi me se pokušalo kompromitirati - rekao je Thompson, dakle, sve ono što je već ranije govorio, Thompson, usprkos medijskom linču, nikada nije osuđen i suđen za nešto, kao što je to bio slučaj s nekim njegovim progoniteljima. Naravno, razgovarati s Thompsonom a ne spomenuti njegove koncerte, koje mediji prate na jedan posve osebujan način, bilo bi zaista neobično. Uostalom, uskoro nas očekuje spektakl u Čavoglavama za Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, ove godine u posebnom raspoloženju, generali Markač i Gotovina su slobodni, no, zato nisu slobodni general Praljak i 'Hrvati iz Bosne i Hercegovine.' Vratimo se koncertima, zabrane su često pratile koncerte popularnog glazbenika i to uglavnom zbog stereotipa, crnih majica ili hrvatskih grbova, sve što je Thompson radio nekima je bilo ustaštvo, no, takvima je i hrvatska država ustaška, takvi svaku pomisao na samostalnu Hrvatsku doživljavaju kao neprijateljski akt. Što na sve kaže Thompson, kada je riječ o zabranama: Zabranjivali su i zastave s prvim bijelim poljem, crne majice na kojima ništa posebno nije bilo. Takvi bi vjerojatno najradije zabranili crnu boju, pa i slovo 'H'.

portaloko.hr