Talijani otkrivaju informaciju koja bi mogla razbjesniti hrvatsku javnost: Horvatinčić kupuje novi i snažniji gliser?

Tomislav Horvatinčić
U talijanskim medijima pojavila se informacija koja bi mogla izazvati sveopći bijes hrvatske javnosti.

Naime, ugledni dnevnik 'Corriere della Sera' objavio je tekst o hrvatskom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, koji je poznat po višestrukim slučajevima ubojstva iz nehaja za koje nikad nije, kako šira javnost smatra, propisno kažnjen.

"Biste li vi imali povjerenja u sudstvo koje nije uspjelo sankcionirati bogatuna koji je osuđen za 31 nedjelo u prometu, optužen za smrt starije gospođe na pješačkom prijelazu i ubio još jednu pješakinju, da bi na kraju usmrtio dvoje na njihovoj jedrilici sručivši se na njih svojim gliserom?", započinje dnevnik tekst o Tomi Horvatinčiću i zatim otkriva dodatne informacije.

Naime, ne samo kako Horvatinčić nije kažnjen za svoja nedjela, već u Italiji pregovara o kupovini novog, još snažnijeg glisera, piše Corriere Della Sera.

Podsjetimo, zadarski županijski sud danas opet odlučuje o prvostupanjskoj presudi zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću. Nakon ponovljenog suđenja i ukidanja prve osuđujuće presude, Horvatinčić je listopadu prošle godine na šibenskom općinskom sudu oslobođen krivnje za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je kod Primoštena 2011. svojim plovilom usmrtio dvoje talijanskih nautičara.

Talijani tekst zaključuju rečenicom u kojoj iskazuju nadu kako će zadarski sud prihvatiti presudu prvostupanjskog suda kojom je Horvatinčić proglašen krivim za posljednu nesreću gliserom prilikom koje je usmrtio dvije osobe.

vijesti.hr