Svaki Hrvat, koji to želi, može imati prebivalište u Hrvatskoj

Hrvatska, izbori, posavski obzor, Hrvatska, Europska unija, Hrvat, Hrvatska, prebivalište, Zoran Milanović, Hrvatski premijer, EU i Ukrajina, Rusija, BREXIT, euro, Hrvatska zemlja, Hrvatska zemlja, BIH, Hrvatska zemlja, BIH, pravila EU-a, Hrvatska zemlja, eu
Pri tome ne mora imati ni stan, ni posao. On to može realizirati i to mu nitko ne može osporiti. I za one koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, a ne žive u Hrvatskoj, dakle nalaze se na privremenom radu, školovanju i slično, nema nikakvih problema.

Čovjek koji radi primjerice u Njemačkoj mora se samo javiti u nadležnu policijsku postaju i reći da ima prebivalište u Hrvatskoj te da želi zadržati osobnu iskaznicu.

Drugim riječima, mora prijaviti privremeni rad u inozemstvu. Ta prijava vrijedi pet godina. I nakon pet godina taj se čovjek opet mora javiti i obnoviti svoju prijavu ako se do tada još nije vratio u Hrvatsku. I dalje će moći imati dokumente u Hrvatskoj.

Ivo Jelušić, potpredsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjednik Uprave Hrvatske matice iseljenika u emisiji Ivane Perkovac Ovdje Hrvatska, a tko je tamo?

www.hrvati.ch