Sutra - Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan republike Hrvatske

Sutra - Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan republike Hrvatske
Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo Vlade koje pruža pomoć Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sastaje se najmanje jednom godišnje u Republici Hrvatskoj i raspravlja o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te drugim pitanjima od interesa za Hrvate izvan RH.

Ovogodišnja sjednica Savjeta započinje uvodnim obraćanjem državnog tajnika Zvonka Milasa i predsjednika Savjeta gospodina Ivana Grbešića sutra, 10. studenoga s početkom u 9.00 sati.

Napominjemo kako je otvoreni dio sjednice na koji Vas pozivamo:

sutra, 10.11.2018 u vremenu od 9.00 do 9.15 sati u dvorani Šibenik I

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme predviđeno za izjave je sutra, 10. 11.2018. u vremenu od 11.05 do 11.30 u dvorani Šibenik I
u nedjelju, 11.11.2018. u vremenu od 12.50 do 14.00 sati.

Na sjednici će biti izložene teme koje se odnose na aktualne normativne aktivnosti, gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodni kanal javne televizije, a po završetku radnog dijela sjednice u programu je odlazak u katedralu Sv. Jakova gdje će se članovi Savjeta susresti s gradonačelnikom grada Šibenika g. Burićem i župnikom don Krešom Matešom, nakon čega će uslijediti posjet samostanu, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 17.25 sati održat će se kratki prigodni program.

U nedjelju, 11. studenoga nastavlja se sjednica Savjeta predstavljanjem projekata Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predstavljanjem aktivnosti vezanih uz unapređenje Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te izlaganjima potpredsjednika Savjeta. Sjednica završava raspravom i usvajanjem zaključaka a isto će se održati u vremenu od 12.50 do 14.00 sati.

Ovim putem vas pozivamo da medijski pratite ovaj događaj te da nam zbog protokolarnih i tehničkih razloga potvrdite vaš dolazak (redakcija, ime i prezime). Za dodatna pitanja i proširene informacije molimo vas da se obratite na dolje navedene kontakt podatke.

SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA HRVATE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE