SUMNJA SE NA KORONAVIRUS Muškarac u izolaciji u osječkoj bolnici

SUMNJA SE NA KORONAVIRUS Muškarac u izolaciji u osječkoj bolnici
Ilustracij

U osječkoj bolnici nalazi se muškarac koji je u izolaciji zbog sumnje da je zaražen koronavirusom.

Navodno je prvi nalaz screeninga na koronavirus bio pozitivan. Drugi test je bio negativan pa se sada čekaju rezultati još jednog, dodatnog testiranja kako bi liječnici sa sigurnošću znali radi li se o koronavirusu ili ne.

Danas oko 12 sati u Zagreb je sletjela Hrvatica koja je prije 12 dana napustila Wuhan. Dočekao ju je krizni stožer na čelu s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska građanka nalazit će se dva dana pod nadzorom.

Putem propisanog protokola došla je obavijest o dolasku hrvatske građanke koja je 20. siječnja krenula iz Wuhana prema Hrvatskoj. Ministar Beroš rekao je kako je zdrava, no s obzirom na to da dolazi iz regije u kojoj je krenula infekcija, mora se postupiti s obzirom.

Bit će u krugu obitelji te će se nadzirati njezino zdravstveno stanje. Ako po isteku 14 dana bude zdrava, dobit će rješenje o tome da zdravstveni nadzor nije potreban, rekao je ministar Beroš.

"Htio sam provjeriti sustav i mogu reći da sve službe adekvatno funkcioniraju, zbog toga sam ponosan. Sistem funkcionira, nadziremo sve što je potrebno", izjavio je na aerodromu ministar Beroš.

Što se tiče četvero Hrvata koji bi trebali stići u Francusku u karantenu, ministar Beroš je rekao da se njihov dolazak očekuje u popodnevnim satima.