Strava u Vinkovcima: Pas ugrizao djevojčicu za lice

ugriz psa

Prema navodima policije, do nesreće je došlo jučer u prijepodnevnim satima. Djevojčica je prišla, poslije čega je on skočio i ugrizao je za lice. Iz policije navode i da je riječ o pasmini psa koja se svrstava među opasne, javljaju hrvatski mediji.

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci pružena joj je pomoć, a zadobivene povrede okvalificirane su kao teže. O događaju je obaviješteno nadležno tužiteljstvo.

"Teto, pomozite mi, pas me je ugrizao, ali nije on ništa kriv", rekla je djevojčica kada je ušla u lokalnu trgovinu kako bi zatražila pomoć.

Držala je ruku preko lica, dok se s njega slijevala krv. Nije pritom ni suzu pustila, a bila je toliko prisebna da je prodavačicama izdiktirala telefonski broj oca tražeći od njih da ga nazovu.

"Kada je sklonila ruku s lica, vidjela sam prizor koji nikada ne bih htjela vidjeti. Imam dojam da joj je pola nosa bilo odgrizeno. Kolegica i ja potrčali smo joj pomoći, zvali smo Hitnu pomoć, potom i oca, a dijete je vrlo brzo odvezeno u bolnicu", rekla je žena zaposlena u trgovini u koju je djevojčica došla potražiti pomoć, nakon što ju je na ulici dok se vraćala iz škole za lice ugrizao stafordski terijer.

"Cijelo vrijeme bila je prisebna, a rekla je i da 'pas i čiko koji ga je vodio nisu ništa krivi'. Da je ona čučnula kako bi ga podragala, jer se s njime često igrala, a on ju je onda ugrizao. To su bile njezine riječi, ali mi nismo vidjeli što se točno dogodilo", rekla je prodavačica.