Stradun po prvi put zatvoren

Stradun po prvi put zatvoren
Za potrebe snimanja osmog nastavka filma Star Wars, u srijedu navečer je prvi put zatvorena najpoznatija dubrovačka ulica Stradun.

Kako je večeras novinarima rekao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, odgovarajući na upit o zatvaranju Straduna za potrebe snimanja filma Space Bear, što je kodni naziv za Star Wars, riječ je o jednom od najsloženijih filmskih projekata na svijetu.

''Stradun se večeras po prvi put zatvara, ovo je sigurno jedan od najsloženijih filmskih projekata u povijesti filma. To je zahtjevan proces, a mi smo sretni što se nalazimo u Dubrovniku koji je domaćin ovakvom značajnom filmu'', rekao je Vlahušić te dodao kako će za potrebe snimanja Stradunom biti otežano kretanje noću.

''Ja bih se zahvalio producentima što su uzeli maksimalno u obzir život građana i Grada. Snima se noću, ali da su bile potrebne dnevne scene, i njih bi upotrijebili jer to je toliko velika vrijednost da je Dubrovnik na to spreman'', rekao je duubrovački gradonačelnik te dodao kako snimanje neće ometati eventualni rad hitnih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako će se snimanje i prekinuti ukoliko se za to ukaže potreba, te pozvao građane da ne dolaze na Stradun za vrijeme filmske produkcije.

''Napravit ćemo jedan medijski pult, a građani svakako neće moći ništa vidjeti'', istaknuo je on te podsjetio kako ovo nije prvi put da se gradske ulice zatvaraju za potrebe filmske produkcije.

''Kad su se snimale Igre prijestolja zatvarali smo Pile, Ulicu svetog Dominika, ali nikada Stradun nije bio ovako uređen i relativno malo bio modificiran'', rekao je Vlahušić.

Inače, snimanje Star Warsa najavljeno je na nekoliko različitih lokacija u Dubrovniku od 9. do 16 ožujka.

Hina