Stipe Gabrić Jambo optužen za gospodarske zlouporabe

Stipe Gabrić Jambo optužen za gospodarske zlouporabe
..., gospodarskim zlouporabama, na razlici prodajne i stvarne vrijednostinekretnina Gabrićevoj tvrtki stekli nezakonitu korist od oko 42,5 milijuna kuna.

Vicko Mustapić, općinski državni odvjetnik u Metkoviću, jutros je potvrdio kako je protiv Lozića i Gabrića zadnji dan prošle godine podignuta optužnica zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Optužnicom ih se tereti da su u drugoj polovici 2003. te početkom 2004. u Metkoviću sklopili kupoprodajni ugovor za nekretnine Turističkog naselja Klek po cijeni znatno nižoj od tržišne.

U toj je transakciji, kažu u tužiteljstvu, tvrtka "Jambo d.o.o." na razlici prodajne cijene i stvarne vrijednosti nekretnine stekla nezakonitu imovinsku korist veću od 42,5 milijuna kuna. Za ovo kazneno djelo Kaznenim zakonom je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo odbacio je pak danas optužbe za gospodarske zlouporabe vezane za nekretninu u Kleku, za koje ga u novoj optužnici tereti metkovsko Općinsko državno odvjetništvo, kojemu je poručio kako i ovu optužnicu "mogu objesiti mačku o rep".

Metkovsko tužiteljstvo optužuje bivšeg direktora metkovske tvrtke "Razvitak" Antu Lozića i Stipu Gabrića Jamba, tadašnjeg direktora tvrtke "Jambo d.o.o.", da su, gospodarskim zlouporabama, na razlici prodajne i stvarne vrijednosti nekretnina Gabrićevoj tvrtki stekli nezakonitu korist od oko 42,5 milijuna kuna.

"Državno odvjetništvo teretilo me da sam oštetio 'Razvitak' za 42 milijuna kuna. Međutim, nakon što je nekretnina kupljena, a s obzirom da je imala hipoteku, žalili su se stečajni upravitelj 'Razvitka' Mate Marić i odvjetnica banke, no Vrhovni sud je na tu žalbu nakon ponovne revizije te prodaje kazao da je ta kupoprodaja uredna. To je Vrhovni sud riješio prošloga tjedna ustvrdivši uz odbijanje žalbe da na kupoprodaji nema nepravilnosti", izjavio je Gabrić za Hinu.

Hina