Sramotno: Drug Ivo Josipović oduzeo generalske činove Glavašu, Norcu i Zagorcu

Bez čina general bojnika zbog pravomoćnih osuda za ratne zločine ostali su Branimir Glavaš i Mirko Norac-Kevo, a Vladimiru Zagorcu čin je oduzet zbog presude za zloupotrebu položaja i ovlasti. Zbog ratnog zločina čin pukovnika oduzet je Tihomiru Oreškoviću, a čin bojnika Siniši Rimcu zbog ubojstva.

Može se shvatiti oduzimanje čina zbog  zlouporabe položoja i ubojstva, ali oduzimanje činova časnim ljudima i braniteljima koji su omogućili slobodnu i demokratsku Hrvatsku je čin omalovažavanja svega svetog običnom puku. Na žalost ništa se drugo nije moglo ni očekivati od čovjeka koji je još u predizbornoj kampanji najavio da će se Hrvatska zacrveniti. I evo u pravu je bio jer se Hrvatska danas crveni od stida. Sa jedne strane amnestiraju se pravi ratni zločinci koji su izvršili agresiju na RH, a evo sa druge oduzimaju se činovi istinskim domoljubima i braniteljima.

Iako su postojala pravna tumačenja po kojima predsjednik Josipović ni jednome umirovljenom generalu ne može oduzeti čin, on je očito procijenio da je njegova odluka pravno utemeljena i proveo je.

ŽALOSNO.