SPLITSKA POLICIJA Na mjestu događaja nađeno je 36 čahura, uhitili ga za manje od tri sata

SPLITSKA POLICIJA Na mjestu događaja nađeno je 36 čahura, uhitili ga za manje od tri sata
Miroslav Lelas

"Uhitili smo osumnjičenog za ubojstvo", potvrđeno je na početku pressice.

"Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava", rekao je načelnik policije Vitez.

"Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i ime i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke, isplanirali smo smjere i aktivnosti i 2 sata i 45 nakon toga smo uhitili osumnjičenog. On nije pružao otpor. Priveden je i još traje krim obrada.

Preko 150 sužbenika je angažirano iz svih rodova policije...", rekao je zamjenik načelnika Srdarević.

"Jučer nakon zaprimljene obavijesti da se naoružana osoba kreće po Varošu snimku smo proslijedii ljudima na terenu. I odmah pokrenuli potragu. Vrlo brzo smo otkrili tko je to. Zasad ne možemo razgovarati o motivu. Imamo još 3 osobe na kriminalističkom istraživanju, njih ne dovodimo u vezu s kaznenim djelom, ali oni imaju saznanja o tome", rekao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije. Otkrio je da su oštećena i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. "Radi se zalutalim mecima. Na mjestu događaja nađeno je 36 čahura", otkrio je.

"Ove tri privedene osobe nemaju veze s izvršenjem ubojstva, ali imaju veze s nekim drugim kaznenim djelom koji imaji veze s kaznenim djelom trostrukog ubojstva. Jedna od tih osoba možda je isto bila meta napada", rekao je Matković.

"U 45 minuta smo saznali na kojim adresama bi se osoba mogla nalaziti, našli smo 4 mjesta, istovremeno smo ušli u 4 objekta, u neke i nasilno u jednom smo ga našli. Znači otkad smo potvrdili identitet trebalo nam je 45 minuta za uhićenje. Zatečen je u društvu više osoba u kafiću Borsalino. I njegov brat je bio tamo"

Policija nema saznanja o tome da je htio likvidirati još tri osobe.

Kako je moguće da su ti s desecima prijava bili na slobodi?

"Sve te osobe dolazile su u doticaj s policijom. Poduzimale su se mjere i radnje u okviru zakonskih ovlasti, od osobnih pretraga i pretraga domova... Počinitelj nije imao kaznenih djela. Zasad ne možemo dovest događaja u vezu sa sukobom skupina", rekao je Matković.

"Vodili smo računa da niti u jednom trenu ne budu u opasnosti druge osobe, ciljano smo radili da ga bez opasnosti po druge uhitimo", dodaje.