Split: Poskok nam je u kući, a nemamo za veterinara!

poskok, poskok, ugriz, bolnica, Split, poskok, pomoć, nastava, zmije, poskok, Vinjani Donji, lijek, rakija, poskok, zmije, poskok, oprez, poskok, žena, zmija, poskok, kuća, žena, poskok, ugriz, ugriz zmije, izlet, poskok, ujed, poskok, zadar, poskok, žena, kuke, poskok, ugriz, ugriz zmije, Vrgorac, poskok, ugriz, ugriz zmije, samo pomoć, poskok, leglo zmija, Dubrovnik, zmije, ugriz zmije, oprez, zmije, oprez, serum, zmije, ugriz zmije, poskok, zmija, zmija otrovnica, zmije, ugriz zmije, serum, drvar, zmija otrovnica, zmija, strah od zmija, zmija, Ljubuški, poskok, Široki Brijeg, zmije, oprez, poskok, Hercegovina, poskok, poskoci, zmije, lovac, zmije, Hercegovina, zmija, poskok, dijete, helikopter, ljuti dolac, poskok, poskok, ujed, zmija
Zvali smo službu 112, nisu nam znali pomoći. Susjeda je na internetu pretražila sve moguće dežurne veterinarske brojeve, ali većina ih je isključena, tako da stvarno ne znamo što nam je činiti. Ne možemo boraviti u kući jer poskok može ugristi dijete - objašnjavao nam je Vedran pred njihovom trošnom kućom na Brdima, u Ulici Ante Petravića 2, piše slobodna dalmacija.

- Nisam bio u kući kad je kći ugledala zmiju, pa je supruga pritrčala u pomoć - nastavio je Vedran, na što se ubacila njegova supruga:

- Zmija je pala sa smokve, mala ju je ugledala, na što sam ja doletjela i vidjela sam zmiju kako se sakrila ispod daske. Kad sam dignula dasku, ona je brzo ugmizala u rupu u zidu barake i tko zna gdje je sada. Tražila sam je po kući, ali je to sve toliko trošno, drveni su zidovi, tako da može biti bilo gdje - potužila nam se Marina, dodajući kako njezin suprug ima strah od zmija još odmalena kada je zbog ugriza zamalo ostao bez ruke.
Samo psi i mačke

Obitelj Janjić inače je težeg imovinskog statusa, samo je otac Vedran zaposlen, dok je majka Marina kućanica u potrazi za poslom. Teško je vjerovati da u ovakvim situacijama visokoga rizika, uzimajući u obzir da je poskok zmija otrovnica, ni jedna gradska služba nije nadležna za ovakve probleme.

O čemu se radi, provjerili smo kontaktirajući dežurni broj Veterinarske službe Split, koja je novi koncesionar nakon što su utvrđene nepravilnosti u radu bivše koncesionarke dr. Zdenke Filipović.

Kako nam je objasnila Daliborka Celebić, dežurna veterinarska tehničarka, koncesija podrazumijeva isključivo skrb o psima i mačkama te pokriva jedino javne gradske površine.
‘Žao nam je'

- Gospodin nam se obratio za pomoć, ali s obzirom da je riječ o privatnom posjedu, mi ne možemo izići na teren bez da naplatimo cijenu našeg rada. Nadalje, bilo bi potrebno i koristiti preparat protiv zmija, koji košta 550 kuna, a gospodin je rekao kako to ne dolazi u obzir jer to ne može platiti. Meni je stvarno žao, ali naša stanica nije zadužena za ovakve intervencije.

- Međutim, dala sam sve od sebe da im objasnim što trebaju učiniti u ovom slučaju, odnosno savjetovala sam im da zapale sumpor te pričekaju da zmija sama pobjegne - rekla nam je Celebić, uz nadopunu kako bi ovakva intervencija ukupno stajala oko tisuću kuna.

- Već ujutro ću odmah kontaktirati gradsko javno redarstvo kako bih pokušala s njima dogovoriti da Grad snosi troškove intervencije. Ako dobijemo zeleno svjetlo, mi ćemo to odmah učiniti - zaključila je Celebić.