Split: Održan koncert za optužene hrvatske generale

koncert
...slika, a ta će sredstva biti namjenjena za pravnu pomoć hrvatskim generalima u Haagu koji su optuženi za ratne zločine te onima koji odgovaraju za iste optužbe pred hrvatskim pravosuđem, službeno je priopćeno nakon završetka koncerta kojem je nazočilo više tisuća posjetitelja.  Ovaj su koncert organizirali HVIDR-a Splitsko-dalmatinske županije i nacionalna Zaklada za istinu o Domovinskom ratu, a pod pokroviteljstvom grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, piše dalmacijanews.com.

Na koncertu su između ostalih nastupili i Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Mate Bulić, Dražen Zečić, Marko Perković Thompson i Tomislav Bralić.

Predsjednik splitsko-dalmatinske županijske HVIDR-e Kristian Petric, na čiji je poticaj i organiziran ovaj koncert, izjavio je kako su za vrijeme trajanja koncerta telefoni bili "blokirani" te mnogi nisu bili u mogućnosti ostvariti poziv od kojeg je novac namijenjen kao pravna pomoć hrvatskim generalima.

Blokirani telefoni


- Zasad nam nisu poznati razlozi zbog kojih su telefoni bili blokirani, ali nastojat ćemo ih ustanoviti. Po završetku koncerta, kad su telefoni odblokirani, uslijedili su brojni pozivi na njih te vjerujemo da će to doprinijeti dodatnom prikupljanju novaca ostvarenih telefonskim pozivima - rekao je Petric.

On je objasnio kako će 70 posto sredstava prikupljenih na koncertu biti namjenjeno za pravnu pomoć hrvatskim generalima koji su u Haagu, a 30 posto onima koji su u pritvoru u Hrvatskoj.

Petric je istaknuo kako mu je posebice drago što su večerašnjem koncertu nazočili i generali Damir Krstičević, Željko Sačić i Željko Glasnović.

D.N.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX//www.dalmacijanews.com