FOTO  Split: Fešta uoči Dana Oluje na Sućidru

oluja, Split

Prvo je služena sveta misa u crkvi svetoga Andrije. Misu je predvodio mjesni župnik don Ivan Čotić koji je blagosovio sve prisutne branitelje i njihove goste, te ostali vjernički puk.

Don Ivan je u nadahnutoj propovjedi istakao važnost zajedništva u kristu i poručio da  moramo očuvati svoj indetitet, te da moramo biti ponosni na svoje branitelje koji su goloruki stali na branik domovine. Don Ivan se zapitao da li čovjek može išta vrjednije dati osim svoga života i rekao da nakon mnogo godina imamo svoju samostalnu Hrvatsku sa svim europskim vrjednostima i to  moramo čuvati.

Nakon svete mise usljedio je zabavno glazbeni program gdje se podjelilo oko dvije tisuće porcija hrane. Na proslavi su bili nazočni župan Splitsko dalmatinski Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Ivo Baltazar, i branitelji Vukovara sa Sajmišta koji su pozdravjeni velikim aplauzom nazočnih.  Na proslavi su bili  roditelji i rodbina poginulih Hrvatskih branitelja, udruge branitelja iz Imotskog i ostalih krajeva Lijepe naše.

Ovim putem čestitamo svim braniteljima i Hrvatima na veličanstvenoj vojnoj akciji Oluja 1995 god rekao je u svome govoru  glavni organizator proslave predsjednik gradskoga kotara Sućidar Damir Ćosić Roda, Slavlje se je nastavilo duboko u noć a sve prisutne zabavjala je ih je grupa Tip Top.


Sinoćnja proslava Oluje je bila i humanitarnoga karaktera i skupljali su se novci za obnovu Vukovarskoga vodotornja.

Tekst i foto: Ivica Lozina