Specijalci pregovaraju s muškarcem koji prijeti da će aktivirati bombu, čuli se hici

talacka kriza

... kojem je 35-godišnji muškarac pucao prema policiji te zaprijetio aktiviranjem ručne bombe. Nakon toga se zatvorio u kuću te i dalje prijeti da će aktivirati ručnu bombu.

Pripadnici specijalne policije pregovaraju s njim, a u međuvremenu su se začuli i novi hici. Obitelj navedenog muškarca je na sigurnom.

- 'Specijalna jedinica policije ima svoju taktiku pregovaranja. Svima je u cilju sigurnost i samog osumnjičenog, policijskih službenika kao i građana. Možemo potvrditi da je bilo hitaca, ali što se točno dogodilo pokazat će očevid - rekao je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Potvrdio je da je policija već prije imala nekoliko postupanja prema osumnjičenom, prije ovog incidenta. Reporter Nove TV s terena javlja da je mjesto Šećerane blokirano i da mu se nemoguće približiti.

Više medija, koji se pozivaju na neslužbene izvore, prenosi da se svako malo čuje pucnjava te da se u jednom trenutku začula i eksplozija.

"U subotu oko 16.01 sati u Policijskoj stanici Beli Manastir zaprimljena je dojava o obiteljskom nasilju u mjestu Šećerana. Dolaskom na mjesto događaja počinitelj (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Tom prilikom niko nije povrijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku", priopćila je ranije policija.