Snježni kaos na cestama kroz Hrvatsku, zimski uvjeti, jaka bura

snijeg, Hercegovina, snijeg, zima
Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a u gorskim predjelima susnježicu i snijeg i to uglavnom u prvom dijelu dana.

U unutrašnjosti i na Jadranu nedjelju su obilježili niske temperature, kiša i jak vjetar, a ponegdje i grmljavinsko nevrijeme i orkanska bura. Sljemenu i Platku je pao snijeg. Jutros je na Sljemenu izmjereno minus jedan.

Sutra razvedravanje
U Dalmaciji će biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Poslijepodne se očekuje postupno smirivanje i razvedravanje sa zapada. Vjetar na kopnu bit će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji zapadni i sjeverozapadni.

Na većem dijelu Jadrana će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, a još prijepodne i orkanskim udarima. Na jugu Dalmacije puhat će umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti bit će između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva. Razvedravanje nam dolazi tek od utorka.

Kaos na cestama
U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, u Gorskom kotaru i Lici pada susnježica i snijeg pa se vozači upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, poručuju u ponedjeljak iz Hrvatskog autokluba (HAK).

HINA