Hrvatska: Snijeg u Splitu, Trogiru, Zadru...

Hrvatska: Snijeg u Splitu, Trogiru, Zadru...

Na dijelu A1 ograničena je brzina vožnje, a moguća je poledica na cestama u gorju, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Slab snijeg koji je u srijedu ujutro padao u Splitu nije se zadržao na tlu, no zabijelio je šire trogirsko područje te su od 8 sati i 20 minuta proglašeni zimski uvjeti na državnoj cesti D 58 Seget Gornji-Boraja. Policija je pozvala vozače da koriste zimsku opremu jer se samo takva vozila propuštaju u promet.

Po izvješću Hrvatskog autokluba, snijeg otežava promet u većem dijelu Like i na području srednjeg Jadrana, ponegdje pada i vrlo gust nošen jakim vjetrom. Na dionici autoceste A 1, između čvorova Gospić i Skradin, zbog gustog snijega koji pada i ledene kiše brzina vožnje ograničena je na 40 km/h.

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru, dok su kolnici mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u Istri i Hrvatskom primorju.

Upozorava se vozače na dodatan oprez duž Jadranske i Ličke magistrale, te na širem području Gračaca i Obrovca zbog odrona.

Moguća je poledica na cestama u gorju, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu na području Zadra i Gračaca: D 1 Udbina-Gračac-Knin, D 8 na Jadranskoj magistrali od Svete Marije Magdalene do Biograda na moru, D 27 Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac,

D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, D 106 Pag-Posedarje, D 218 Sučević-Srb, D 306 Vir-Nin-Zadar, D 424 Zadar (luka Gaženica)-čvor Zadar 2, D 502 Donji Zemunik-Smilčić-Karin i D 506 Dobroselo-Mazin.

U Gorskom kotaru zabrana vrijedi na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, na lokalnim cestama na području Delnica i u Lici na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

IZVOR: net.hr