Snijeg je u petak počeo padati diljem Hrvatske

snijeg, Tomislavgrad, snijeg, zima, snijeg, stanje na cestama, spašavanje, lavina, eufor, Mostar, autobus, Široki Brijeg, lavina, Tomislavgrad, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, prognoza vremena, vremenska prognoza, Livno, Šuica, vožnja, zimski uvjeti, savjeti, Tomislavgrad, Livno, snijeg, stanje na cestama, snijeg, vremenska prognoza, meteo alarm, BIH, prometne nezgode, prometne nesreće, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, snijeg, Guste padaline, autocesta A6, hak, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, vrijeme, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama
A sa snijegom su počeli i problemi u prometu. Guste padaline stvorile su tako kaos na prometnicama u Gorskom kotaru, Lici, te na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Na autocesti A6 prema Zagrebu zbog snijega se vozi otežano, jednim trakom, a iz Hrvatskog autokluba upozoravaju vozače na oprez u prometu zbog mokrih i skliskih kolnika u Istri, sjevernom Primorju, Lici i Dalmaciji, dok u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada susnježica.


Uz snijeg dodatne probleme stvara i magla, koja mjestimice na cestama uz gust snijeg dodatno smanjuje vidljivost.

 

Prema prognozi DHMZ-a, na sjevernom će dijelu Jadrana krajem dana zapuhati bura s olujnim udarima, zbog koje iz HAK-a također upozoravaju na moguće poteškoće u prometu, te će biti privremena zatvaranja određenih dionica autoceste.

U subotu se na Jadranu očekuje nastavak kiše, uz jak i olujan južni i jugozapadni vjetar na južnom dijelu, a na sjevernom uz buru, s kojom je mjestimice moguć i snijeg. U nedjelju malo stabilnije i mirnije, a od ponedjeljka se ponovno povećava vjerojatnost za jačanje juga i povremenu mjestimičnu kišu.

Na kopnu se u subotu očekuje većinom snijeg, obilniji u gorju, a snježni pokrivač stvarat će se i u mnogim nizinama. Do kraja dana predviđa se razvedravanje pa će nedjelja biti uglavnom suha, s jutarnjim minusima. Niskih temperatura bit će i u novom tjednu, kada su ponovno moguće oborine.