Sljedeći tjedan izručenje Dragana Paravinje

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
...donijeti drugostupanjsku presuda nakon što je u prvostupanjskom postupku proglašen krivim za silovanje i osuđen na dvoipolgodišnju kaznu zatvora, izvijestili su u subotu mediji u BiH.

Po navodima iz tužiteljstva u istočnom Sarajevu Paravinja će 22. prosinca nazočiti sudskoj raspravi nakon što su se tamošnje tužiteljstvo i obrana žalili na prvostupanjsku presudu kojom je potvrđeno da je 2002. godine silovao ženu s Pala. Tužiteljstvo je tražilo izricanje daleko strože kazne dok je Paravinjin odvjetnik zatražio oslobađajuću presudu.

U Tužiteljstvu u istočnom Sarajevu nisu mogli potvrditi hoće li nakon izricanja drugostupanjske presude biti ponovno izručen Hrvatskoj.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podignulo je pred šibenskim Županijskim sudom optužnicu protiv Dragana Paravinje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva i dva kaznena djela silovanja u pokušaju Dva od navedenih triju djela, teško ubojstvo i silovanje u pokušaju, odnose se na maloljetnu Antoniju Bilić iz Kričaka pokraj Drniša koja je nestala 7. lipnja ove godine pošto se na mostu preko Čikole ukrcala u Paravinjin kamion.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i pet mjeseci.