FOTO/VIDEO  Slike iz Života ratnika premijerno na RTL-u

slike iz života ratnika

... 2017. u 19,40 sati u programu RTL-a u povodu Dana sjećanja na Vukovar.

"Slike iz života ratnika" priča je o ratnom heroju vukovarske obrane, Ivanu Anđeliću - Doktoru i njegovom ratnom putu, film o istinskom heroju Domovinskog rata, koji je preživio ratni pakao Vukovara. Ivan Anđelić vuče obiteljske korijene iz Rame pa je nakon pada Vukovara sa svojim ratnim iskustvom i suborcima krenuo u obranu tog područja.

Poput svih velikih heroja, tih, skroman, srce i duša svoje postrojbe, Ivan Anđelić - Doktor postaje zapovjednik obrane te ustrojava brigadu Rama. Polovicom lipnja 1992. godine je teže ranjen te nakon teškog izvlačenja i višesatnog putovanja preko Vran planine, Doktor je prebačen u bolnicu u Splitu. Iako ranjavan više puta, odbijao je otići u zasluženu mirovinu te je nastavio karijeru profesionalnog vojnika, a umirovljen je tek nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a.

U režiji Silvija Mirošničenka početkom godine održana je premijera dokumentarnog filma u MSU-u, koji je bio iste večeri dvaput prikazan zbog velikog interesa gledatelja. U produkciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i Udruge dr. Ante Starčević-Tovarnik, snimljen u minimalnim produkcijskim uvjetima, na čelu s redateljem Silvijom Mirošničenkom te na poziv Antuna Ivankovića iz Tovarnika, začetnika cijelog projekta, realiziran je ovaj sjajni dokumentarac o velikom, izuzetnom čovjeku i borcu. Film je to koji nam na sugestivan način pokazuje kako hrabrost, plemenitost, odlučnost i ustrajnost čine prave heroje.

Tijekom snimanja filma, kao dodatni sponzori projekta pridružili su se Ministarstvo hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemska županija i Općina Tovarnik.