Skupina osnivača HDZ-a Karamarku: Vodiš promašenu politiku, odstupi sa svih dužnosti u stranci

HDZ RH, most, HDZ, Tomislav Karamarko, Božo Petrov, Milijan Brkić, Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, HDZ BiH, HDZ, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, uhićenje, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, sukob, interes, Tomislav Karamarko, HDZ RH, Tomislav Karamarko, ostavka
..., i time u stranci otvori postupak izbora novog vodstva HDZ-a, koje će provesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobjedu na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima.

Devetero članova, osnivača HDZ-a u izjavi za javnost ocijenilo je kako pod vodstvom Karamarka politika HDZ u mnogočemu nije bila kontinuitet politike HDZ kakvu je osmislio i vodio dr. Franjo Tuđman, da s takvom promašenom politikom HDZ na prošlim parlamentarnim izborima nije ostvario izbornu pobjedu iako je protiv sebe imao najneuspješniju hrvatsku vladu, a da je na vlast došao isključivo političkom voljom Nezavisne liste Most.

Smatraju i da je uspostavljena Vlada RH od početka bila u stalnom sukobu s Karamarkom zbog njegovog nezadovoljstva osobnom pozicijom i ulogom u Vladi te da je to dovelo i do njezinog rušenja.

"Pod vodstvom g. Tomislava Karamarka politika HDZ u mnogočemu nije bila kontinuitet politike HDZ kakvu je osmislio i vodio dr. Franjo Tuđman. S takvom promašenom politikom HDZ na prošlim parlamentarnim izborima nije ostvario izbomu pobjedu iako je protiv sebe imao najneuspješniju hrvatsku vladu a na vlast je došao isključivo političkom voljom Nezavisne liste Most.

U takvim uvjetima uspostavljena Vlada RH od samog njenog početka bila je u stalnom sukobu s g. Tomislavom Karamarkom zbog njegovog nezadovoljstva osobnom pozicijom i ulogom u Vladi što je u konačnici i dovelo do njezinog rušenja."

"Zbog svega toga, Tomislav Karamarko treba smjesta i bezuvjetno odstupiti sa svih dužnosti u HDZ-u, i time u stranci otvoriti postupak izbora novog vodstava HDZ-a, koje će provesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobjedu na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima", stoji u izjavi koju su potpisali Ivan Tolj, Zdenka Babić Petričević, Neven Jurica, Jure Ivančić, Zdravko Gavran, Božidar Petrač, Mario Kapulica, Ante Kutle i Miro Petric.

Ističu da kao članovi HDZ-a koji su početkom 1989. godine s dr. Franjom Tudmanom ušli u političku borbu za ispunjenje nacionalnih interesa hrvatskog naroda danas, u trenutku kada je vodstvo HDZ-a zajedno sa SDP-om srušilo vlastitu Vladu RH, izjavu daju s osjećajem moralne odgovornosti.

RH