ŠKORO Svakako ću izaći na izbore, neće dozvoliti da manipuliraju mojim listićem

ŠKORO Svakako ću izaći na izbore, neće dozvoliti da manipuliraju mojim listićem

Trećeplasirani kandidat u prvom krugu predsjedničkih izbora Miroslav Škoro najavio je u ponedjeljak kako će izaći na izbore 5. siječnja, no neće zaokružiti ni Kolindu Grabar-Kitarović ni pobjednika prvog kruga Zorana Milanovića već će nadopisati i zaokružiti broj tri - svoj hrvatski narod.

"Puno vas mi je slalo poruke i tražilo savjet što da učinite i za koga da glasujete u drugom krugu. Ja vam taj savjet ne mogu dati jer mislim da nemam pravo govoriti vam što da učinite", kazao je taj trećeplasirani kandidat u prvom krugu predsjedničkih izbora u videoporuci na facebooku.

Poručio je da će svakako izaći na izbore, ali, kaže, neće dozvoliti da manipuliraju njegovim listićem. "Uzet ću listić i vlastitom kemijskom olovkom zaokružiti, ne broj 1, ni broj 2, nego ću nadopisati i zaokružiti broj 3 -  Vas, svoj hrvatski narod", rekao je Škoro koji će tim potezom svoj listić učiniti nevažećim.

Taj nezavisni kandidat koji je u prvom krugu osvojio više od 460 tisuća glasova pojasnio je kako u nedjelju ne želi birati manje zlo niti glasati za ovaj sustav.

U vidoeporuci na svome facebooku najavio je kandidaturu na parlamentarnim izborima.

"Vi ste meni svoj glas dali u prvom krugu, a ja ću vama u drugom dok zajedno na parlamentarnim izborima ne pometemo ovu oligarhiju i vratimo Hrvatsku narodu", kazao je Škoro. Zahvalio je na podršci onima koji su glasali za njega, birače je pozvao da izađu na izbore i iskoriste svoje građansko pravo te učine ono što smatraju ispravnim.