ŠKORO Svakako ću izaći na izbore, neće dozvoliti da manipuliraju mojim listićem

Mmiroslav Škoro, izborna šutnja, glasovanje, upozorenje, Miroslav Škoro, izbori, mladi, Mmiroslav Škoro, izbori, predsjednički izbori, izjava, hrvatski narod

Trećeplasirani kandidat u prvom krugu predsjedničkih izbora Miroslav Škoro najavio je u ponedjeljak kako će izaći na izbore 5. siječnja, no neće zaokružiti ni Kolindu Grabar-Kitarović ni pobjednika prvog kruga Zorana Milanovića već će nadopisati i zaokružiti broj tri - svoj hrvatski narod.

"Puno vas mi je slalo poruke i tražilo savjet što da učinite i za koga da glasujete u drugom krugu. Ja vam taj savjet ne mogu dati jer mislim da nemam pravo govoriti vam što da učinite", kazao je taj trećeplasirani kandidat u prvom krugu predsjedničkih izbora u videoporuci na facebooku.

Poručio je da će svakako izaći na izbore, ali, kaže, neće dozvoliti da manipuliraju njegovim listićem. "Uzet ću listić i vlastitom kemijskom olovkom zaokružiti, ne broj 1, ni broj 2, nego ću nadopisati i zaokružiti broj 3 -  Vas, svoj hrvatski narod", rekao je Škoro koji će tim potezom svoj listić učiniti nevažećim.

Taj nezavisni kandidat koji je u prvom krugu osvojio više od 460 tisuća glasova pojasnio je kako u nedjelju ne želi birati manje zlo niti glasati za ovaj sustav.

U vidoeporuci na svome facebooku najavio je kandidaturu na parlamentarnim izborima.

"Vi ste meni svoj glas dali u prvom krugu, a ja ću vama u drugom dok zajedno na parlamentarnim izborima ne pometemo ovu oligarhiju i vratimo Hrvatsku narodu", kazao je Škoro. Zahvalio je na podršci onima koji su glasali za njega, birače je pozvao da izađu na izbore i iskoriste svoje građansko pravo te učine ono što smatraju ispravnim.